Η 3η Γενική εμπορική έκθεση που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή εγκαινιάζεται απόψε, στις 7 το απόγευμα , στα Ενετικά Τείχη (πύλη Παντοκράτορα) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου έναντι ΟΑΕΔ.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Η χορωδία των Μικρασιατών «ο Άγιος Πολύκαρπος» θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια. Την έκθεση διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Η έκθεση διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Φέτος, ο Σύλλογος έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις χειροποίητες δημιουργίες και στην παράδοση της Κρήτης. Την

έκθεση θα πλαισιώσουν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως θεατρικό παιχνίδι και δρώμενα, Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί, χορωδίες, ομιλίες κ.α. Ακόμη, μέλη του Συλλόγου θα διδάξουν στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους, «Κόσμημα», «Πηλό» αλλά και πως γίνεται το παραδοσιακό «Κρητικό ξομπλιαστό κουλούρι».

Επίσης, θα προσφερθούν Κρητικά παραδοσιακά ποτά και εδέσματα και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Αύριο, Σάββατο 28 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα, τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Νηπιαγωγείου «ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΜΑΣ» θα παρουσιάσουν Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαΐου στις 11 το πρωί, τα παιδιά του Παιδικού σταθμού «ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ» με τον Καραγκιοζοπαίχτη κο Μίγλη, θα παίξουν Καραγκιόζη.

Στις 6 το απόγευμα, τα παιδιά του Παιδικού σταθμού – Νηπιαγωγείου «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» θα παρουσιάσουν

θεατρικά δρώμενα , με θέμα: «Προσωπικότητες της Κρήτης».

Στις 7 το απόγευμα θα γίνει ομιλία με θέμα: «Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές», από το Δ/ντή του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, κ. Αρτέμη Σαϊτάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Ν. Ηρακλείου, τηλέφωνο: 6974157232 & 6944848383

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook