Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας συνελήφθη ο υπεύθυνος Πρασίνου του δήμου Λαμίας κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πλημελειοδικών Λαμίας για την τραγωδία με τον εννιάχρονο στους Κομποτάδες.

Η κατηγορία αφορά στο γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα.

Από την πλευρά του δήμου της Λαμίας διευκρινίζεται ότι μέσα σε κατοικημένες περιοχές υπάρχουν χιλιάδες πλατάνια και πως ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις για επικίνδυνα δέντρα.

Τονίζεται μάλιστα ότι «οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα τμήματα από πλατάνια στην πλατεία Λαού της Λαμίας και σε άλλες περιοχές, και στη Λαμία και στα χωριά».

Σημειώνεται πως «για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα».

Για το συγκεκριμένο τμήμα, που προκάλεσε την τραγωδία, αναφέρουν: «Ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ένας πλάτανος στην πλατεία του χωριού Κομποτάδες κόπηκε στα δύο και καταπλάκωσε δύο μικρά παιδάκια που έπαιζαν.

Παρά το γεγονός ότι στο σημείο έφτασε άμεσα κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ το 9χρονο αγοράκι απεγκλωβίστηκε νεκρό, ενώ το 5χρονο αδελφάκι του τραυματίστηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.

newpost.gr