Διαρκής ενημέρωση

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 21:00 το βράδυ, η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα δασικών, χορτολιβαδικών αλλά και γεωργικών εκτάσεων.
 
Την ώρα μάλιστα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ηράκλειο έδιναν μάχη με την πυρκαγιά, μια δεύτερη εστία φωτιάς, ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, στην περιοχή Βραχόκηπο, στο Κοκκίνη Χάνι.

Οι φλόγες στην κυριολεξία έφτασαν έξω από τις αυλές των σπιτιών όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, απετράπησαν τα χειρότερα.

Η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, αφήνοντας το περιθώριο στην Πυροσβεστική να επικεντρωθεί στην μεγάλη φωτιά που μαίνονταν στον Προφήτη Ηλία.

Το πύρινο μέτωπο, έχει τεθεί πλέον υπό μερικό έλεγχο, αφού πρώτα κατέκαψε 100 στρέμματα δασικής έκτασης, 300 στρέμματα χορτολιβαδικής και 200 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Στο σημείο παραμένουν 4 οχήματα με 8 πυροσβέστες που θα παραμείνουν στο σημείο καθ\’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Νωρίτερα και ενώ η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη, επιχείρησε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 32 άνδρες, 13 οχήματα, καθώς και 2 πεζοπόρα τμήματα, ενώ το πυροσβεστικό ελικόπτερο συνέδραμε πραγματοποιώντας ρίψεις μέχρι αργά το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η κατάσβεση της φωτιάς ήταν οι πλέον δυσμενείς.

Στην περιοχή υπήρξε πρόβλημα με τους κρούνους με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να βρίσκουν πρόσθετα εμπόδια, πέρα από τους ανέμους και το δύσβατο της περιοχής, στην αναμέτρησή τους με τις φλόγες.

Επίσης, η θάλασσα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού του ελικοπτέρου με νερό.

Όμως παρόλα αυτά, και τα δύο μέτωπα πυρκαγιάς αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και οι καταστροφές ήταν οι ελάχιστες δυνατές, δεδομένου των συνθηκών.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook