Το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Κ.Α.Φ.Κ.Α.) στη Νεάπολη, αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Μεραμπέλου αλλά και ολόκληρου του Νομού Λασιθίου. Το έργο αυτό, που δεν υπάρχει αντίστοιχο στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κρήτης, οδεύει πλέον προς υλοποίηση.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2010 το μόνο που υπήρχε ήταν η επιθυμία όλων να κατασκευαστεί ΚΑΦΚΑ στην Νεάπολη. Πέραν όμως της απλής θεωρητικής επιθυμίας δεν είχε γίνει καμία ενέργεια που θα έδινε σάρκα και οστά στη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής.

Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης σεβόμενη τους πολίτες και δεδομένης της ύψιστης ανάγκης λειτουργίας οργανωμένης δομής φυσικής αποθεραπείας, φροντίδας και αποκατάστασης στην Κρήτη, από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι σήμερα, με συντονισμένες ενέργειες του Υποδιοικητή της, κ. Γεωργίου Δελημπαλταδάκη, του μέχρι πρότινος Διοικητή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης, κ. Εμμανουήλ Μακρονικολάκη και με την υποστήριξη του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. κ. Μάνου Φραγκιαδουλάκη, έχει προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες, απαραίτητες για την υλοποίηση του έργου:

• Αποκτήθηκε οικόπεδο ως δωρεά του Φιλανθρωπικού και Κοινωνικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» συνολικού εμβαδού 5.214,92 m2 , για την ανέγερση του ΚΑΦΚΑ. Από τη θέση αυτή ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Σωματείου για την ευγενική του προσφορά.

• Έχει γίνει η τροποποίηση του οργανισμού του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης με σκοπό η νέα του δομή να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Κέντρου Αποκατάστασης. Η τροποποίηση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) στις 21/1/2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση για το νέο οργανισμό δεν έγινε με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά με αλλαγή των θέσεων που υπήρχαν στον παλαιό οργανισμό του νοσοκομείου και την παράλληλη μεταφορά 10 ακόμα θέσεων υπαλλήλων, από τον οργανισμό του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook