Γνήσια και αυτοσχέδια όπλα, ναρκωτικά, αλλά και κινητά τηλέφωνα, κρυμμένα σε διαφόρους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, έπεσαν στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Αλικαρνασσού, κατά την διάρκεια ερευνών που έγιναν τον τελευταίο χρόνο.         

Η έρευνα, που ξεκίνησε στις 4 Μαΐου 2010 και ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου φέτος, οδήγησε στην ανακάλυψη 30 κινητών τηλεφώνων και 17 καρτών sim, 12 συσκευασιών με ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και δύο αχρησιμοποίητες σύριγγες και ένδεκα μαχαιριών που είχαν κλαπεί από το μαγειρείο ή τα είχαν κατασκευάσει οι κρατούμενοι από ένα κομμάτι μέταλλο που το ακόνισαν και πρόσθεσαν μία ξύλινη λαβή.         

Όλα αυτά, βρέθηκαν κρυμμένα σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα κελιά κάποιων κρατουμένων. Ειδικά για τα κινητά, η αξία τους στη φυλακή τιμάται από 900 ως 1.500 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε συλληφθεί στις στο σωφρονιστικό κατάστημα της Ν.Αλικαρνασσού, ένας 38χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, από το Καστέλι, Πεδιάδος,  ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών σε τοξικομανείς κρατουμένους. Πάνω του είχαν κατασχεθεί ηρωίνη βάρους 250 γραμμαρίων, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη  βάρους 21,4 γραμμαρίων και 89 δισκία αναλγητικού σκευάσματος, όλα περιτυλιγμένα με μονωτική ταινία. Επίσης, κατηγορείται για πώληση κινητών τηλεφώνων σε κρατούμενους, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, αφού η χρήση των κινητών τηλεφώνων απαγορεύεται μεα στις φυλακές ακόμα και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.