Τα τελευταία χρόνια ο Αγροτικός Αύγουστος έχει χάσει το ρόλο του, υποστηρίζει ο εμπορικός σύλλογος Χανίων.

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η έκθεση πρέπει να έχει ως στόσο την προβολή των τοπικών προϊόντων και όχι το λιανεμπόριο

Διαβάστε την ανακοίνωση:

\”Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εκθέσεις προϊόντων γίνονται προκειμένου να προβληθούν τα ντόπια προϊόντα σε Έλληνες και ξένους και να γίνουν αγορές χονδρικής από τους καταστηματάρχες που ενδιαφέρονται.

Τα τελευταία χρόνια στα Χανιά, ο Αγροτικός Αύγουστος ξεφεύγει της αποστολής του που είναι η προβολή και η διαφήμιση των τοπικών προϊόντων και μετατρέπεται σε μια δεύτερη λαϊκή αγορά όπου κυρίαρχος στόχος είναι η λιανική πώληση διαφόρων προϊόντων και για τούτο η διάρκεια του συνεχώς αυξάνεται.

Αυτό μπορεί να γινόταν ανεκτό από τους εμπόρους πριν την οικονομική κρίση που πλέον έχει γονατίσει την τοπική αγορά ενώ όσοι πρόσμεναν από τον τουρισμό, διαπιστώνουν δυστυχώς ότι η αύξηση των επισκεπτών δεν συνοδεύεται και από αύξηση των εισπράξεων.

Είναι προφανές ότι η συνέχιση του Αγροτικού Αυγούστου όχι σαν έκθεση αλλά σαν λιανεμπόριο συνιστά αθέτιμο ανταγωνισμό σε μη νόμιμο περιβάλλον μιας και υπάρχει από την μία η σαφής κοινή υπουργική απόφαση ΚΙ-3508 περί εκθέσεων που ορίζει την «απαγόρευση λιανικής πώλησης εκθεμάτων εντός του εκθεσιακού χώρου κατά την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης» και από την άλλη γνωρίζουμε όλοι ότι κατά την διάρκεια των εκθέσεων τα προηγούμενα χρόνια, όχι απλά δεν κόβονταν αποδείξεις αλλά δεν υπήρχαν καν ταμιακές μηχανές στα περισσότερα περίπτερα.

Καλούμε τις τοπικές αρχές και τους φορείς να πάρουν θέση και να συμβάλλουν ώστε ο Αγροτικός Αύγουστος 2014 να πάψει να ανταγωνίζεται τους νόμιμους στεγασμένους εμπόρους και να πάρει την φυσική του μορφή προβάλλοντας τα τοπικά προϊόντα σε οργανωμένους και μεμονωμένους επισκέπτες διαθέτοντας τους κατάλογο καταστημάτων του νομού όπου θα μπορούν να προμηθευτούν τα προϊόντα τους ενώ για τους εμπόρους και εξαγωγείς θα είναι ακόμη μία ευκαιρία για να κλείσουν συμφωνίες χονδρικής αγοράς των προϊόντων τους.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να προβληματίσουν τους τοπικούς φορείς και κυρίως τον βασικό διοργανωτή, τον Δήμο Χανίων. Εμείς οφείλουμε να προστατεύσουμε το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

-ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΩΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
-ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook