Στο Πολυτεχνείο Κρήτης περνά και επίσημα πλέον από σήμερα, η αποκατάσταση και λειτουργία του Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Ιδρύματος, που έγινε σήμερα παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανού.

Μετά από περίπου 9 μήνες, που πρώτο το Flashnews.gr, είχε δημοσιεύσει την πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης προς το Υπουργείο, να αναλάβει αυτό, την αποκατάσταση των φθορών των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου, εφόσον όμως παραδοθεί το έργο στο Ίδρυμα (δείτε εδώ),, πρόταση που από την αρχή φάνηκε να εξετάζεται με σοβαρότητα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (δείτε εδώ), σήμερα ο κύβος ερρίφθη και πλέον το Κολυμβητήριο \”περνά στα  χέρια\” του Πολυτεχνείου.

Το κολυμβητήριο θα είναι ανοικτό και για μαζικό και για σωματειακό αθλητισμό σύμφωνα με τον κο Ανδριανό.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε για το τι θα πράξει με το μείζον ζήτημα του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα που διαχειρίζεται το ΕΑΚ Χανίων και η γ.γ Αθλητισμού δίνει το χρόνο περίπου 300.000 ευρώ για τη συντήρηση και λειτουργία του τη στιγμή που το χρησιμοποιεί ένα και μόνο σωματείο, είναι σαν να λέμε μια έμμεση χορηγία από το κράτος προς το σωματείο.  

Ο κος Ανδριανός εμφανώς ενοχλημένος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι δεν είναι της ώρας…




Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κος Διγαλάκης ανέφερε ότι το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και μόνο έτσι θα μπορεί να είναι βιώσιμο:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook