Πέτυχε η χειρουργική επέμβαση για την επανασυγκόλληση του χεριού του τρίχρονου αγοριού από τα Σύβοτα. Το παιδί έβαλε το χέρι του στο πλυντήριο, ενώ ήταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να κοπεί σχεδόν από το μέσον του βραχίονα.

Η επέμβαση διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν το χέρι του παιδιού.

Με αφορμή την επιτυχή, επίπονη και πολύωρη μικροχειρουργική επέμβαση για την επανασύνδεση και την ανάταξη του ακρωτηριασμένου άνω άκρου του άτυχου παιδιού, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος προέβη στην εξής δήλωση:

«Νιώθουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Χατζηκώστα", οι οποίοι, υπό τις γνωστές σε όλους μας αντίξοες συνθήκες, επέτυχαν να χαρίσουν την υγεία στον μικρό τραυματία, αλλά και τον θαυμασμό της κοινωνίας στο σύνολο του ιατρικού σώματος της χώρας μας.

Οι επιτυχείς προσπάθειες των ιατρών του νοσοκομείου "Χατζηκώστα" ενδυνάμωσαν την ιερή σχέση εμπιστοσύνης γιατρού - ασθενούς, την οποία θα πρέπει όλοι μας να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι ο ιατρός πασχίζει πρωταρχικά για την υγεία και το καλό του ασθενή του».

in.gr