Αίμα παιδιών κυλά και πάλι στη Γάζα, πρώτη ημέρα της γιορτής του Έιντ αλ-Φιντρ, με πολλούς να μιλούν για «σφαγή του Έιντ».

Οι βόμβες στις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου και σε παιδική χαρά προσφυγικού καταυλισμού στη Γάζα έθεσαν τέλος στη σχετική ηρεμία που επικρατούσε τις τελευταίες ώρες στη Γάζα. Τουλάχιστον δέκα από τα θύματα είναι παιδιά.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις οφείλονται σε ρουκέτες παλαιστινίων ενόπλων -και συγκεκριμένα μαχητών της Ισλαμικής Τζιχάντ- που δεν βρήκαν τον στόχο τους και αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τα πλήγματα.

Ωστόσο, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν για τις επιθέσεις ισραηλινά αεροσκάφη.

Οι βόμβες έπληξαν κλινική του νοσοκομείου αλ-Σίφα.


Εκτός από το νοσοκομείο, βόμβες έπληξαν και παιδική χαρά στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι στην βόρεια Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετά παιδιά, τα οποία έπαιζαν φορώντας τα καλά τους με αφορμή την έναρξη της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανίου. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ma\’ an, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 40 άτομα τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση.

Τουλάχιστον δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με νοσοκομειακές παλαιστινιακές πηγές.

«Βγήκαμε από το τέμενος όταν είδα τα παιδιά να παίζουν με τα ψεύτικα όπλα τους. Δευτερόλεπτα μετά ένας πύραυλος έπεσε» είπε ο Μούντερ αλ Ντέρμπι, ένας ένοικος του καταυλισμού.

«Μακάρι ο Θεός να τιμωρήσει… τον Νετανιάχου» ευχήθηκε ο ίδιος αναφερόμενος στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

\"\"

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, τέσσερις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, όταν πυρά από τη Γάζα έπληξαν το περιφερειακό συμβούλιο του Εσκόλ. Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Σειρήνες ήχησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Χοφ Ασκελόν, το Εσκόλ και το Μερχαβίμ.

Τη Δευτέρα σποραδικές επιθέσεις σημειώνονταν στη Γάζα. Στη διάρκεια της νύχτας δεν είχαν πραγματοποιηθεί αεροπορικές επιδρομές, αλλά αυτές επαναλήφθηκαν το πρωί, με θύματα δύο Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και ένα τετράχρονο αγόρι.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

in.gr/iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook