Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 46 ετών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Στεφάνου.

Αναφερόμενος στην απώλεια του Δημήτρη Στεφάνου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένας νέος άνθρωπος και εκλεκτό στέλεχος που είχε να προσφέρει πολλά ακόμη, ο Δημήτρης Στεφάνου, έχασε δυστυχώς σήμερα την άνιση μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε από πολλά και καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ανεπίληπτο ήθος.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε για την απώλεια του Δημήτρη Στεφάνου:

«Σήμερα έφυγε πολύ νέος από τη ζωή ένας σπουδαίος δημόσιος λειτουργός και ένας σπάνιος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε την πατρίδα με απαράμιλλη αφοσίωση, εργατικότητα και ήθος. Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση φέρει ανεξίτηλη τη δικιά του σφραγίδα. Η μαχητικότητα και το θάρρος του αποτέλεσαν για όλους όσοι τον γνωρίσαμε πηγή έμπνευσης και θαυμασμού.

 Η χώρα έχασε έναν άνθρωπο που είχε ακόμα να προσφέρει πολλά. Εγώ δεν έχασα μόνο το στενότερο συνεργάτη μου, αλλά και έναν καλό φίλο. Θα μας λείψει πραγματικά. Εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Στεφάνου, έναν άξιο και πολύτιμο συνεργάτη, ένα στενό φίλο. Με το ήθος του και την πνευματική του ακτινοβολία ο Δημήτρης αποτέλεσε υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού και πολιτικού στελέχους. Ήξερε να εμπνέει, να καθοδηγεί και να πετυχαίνει. Αγωνίστηκε με αυταπάρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Αντίο αγαπημένε μας Δημήτρη».

Δήλωση του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας για τον θάνατο του Δημήτρη Στεφάνου.
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, θέλοντας να εκφράσει την θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Στεφάνου, δήλωσε: 
«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Δημήτρη Στεφάνου. Ένας αγωνιστής της ζωής και της Δημοκρατίας έχασε από τον πιο δύσκολο αντίπαλο σε μια μάχη που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις. 
Η μαχητικότητα και η αίσθηση Δικαίου που είχε είναι η κληρονομιά που αφηνεί στην οικογένεια, τους φίλους και συντρόφους του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook