Ο 75χρονος Μαριάνο Μποτάρι έπεσε νεκρός στη Νάπολη από τις σφαίρες πληρωμένων εκτελεστών της Καμόρα, σε ένα ακόμη έγκλημα που αποδίδεται από την αστυνομία «σε λάθος αναγνώριση», και συγχρόνως γεγονός αντιπροσωπευτικό της συχνά εφιαλτικής καθημερινότητας την οποία βιώνει ο ιταλικός Νότος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ο ηλικιωμένος Ναπολιτάνος να πυροβολήθηκε θανάσιμα στο πρόσωπο απλώς και μόνο επειδή αποφάσισε να περάσει τη διασταύρωση κάτω από το σπίτι του, την ώρα που κατέφθαναν στο σημείο οι δυο μοτοσικλέτες με τους δήμιους, οι οποίοι μπορεί να σκόπευαν να προχωρήσουν σε κάποιο άσχετο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Ο Μποτάρι είχε βγει για λίγα λεπτά από το διαμέρισμά του για να αγοράσει τρόφιμα για τον ίδιο και την κατάκοιτη γυναίκα του.

«Έχω μείνει άναυδος, είναι κάτι ασύλληπτο και σοκαριστικό, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» δήλωσε ο ιερέας της περιοχής Τζουσέπε Ντε Κρεσέντσο.

Οι καραμπινιέροι στη συνοικία Σαν Τζοβάνι α Τεντούτσιο της Νάπολης αναζητούν τους δράστες και χρησιμοποιούν για να τους αναγνωρίσουν εικόνες από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων εμπορικών καταστημάτων και τραπεζών της περιοχής.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ