Tην ευθύνη για το… μπάχαλο που δημιουργήθηκε μετά την άρνηση του Λιούις Χάμιλτον να υπακούσει στην εντολή της ομάδας να αφήσει τον Νίκο Ρόσμπεργκ να προσπεράσει ανέλαβε η Mercedes.
«Ίσως αυτό που είχαμε αποφασίσει στην αρχή της σεζόν να μη λειτουργεί πια. Δεν μπορούμε να ζητάμε από έναν πιλότο να αφήνει τη θέση του στον άλλο διακινδυνεύοντας τις δικές του πιθανότητες για τον τίτλο προς όφελος της ομάδας», δήλωσε το αφεντικό της ομάδας, Τότο Βολφ.
«Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας με πολύ δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν γρήγορα. Θα πρέπει να καθίσουμε και να το συζητήσουμε γιατί ο Νίκο και ο Λιούις είναι άμεσοι ανταγωνιστές για τον τίτλο. Αν ο Λιούις είχε αφήσει τον Νίκο να περάσει, ίσως η Mercedes να είχε κερδίσει τον αγώνα, αλλά σαν πιλότο καταλαβαίνω τον Λιούις και το λόγο που δεν υπάκουσε. Θα μπορούσαμε να είχαμε επιμείνει στην εντολή, αλλά δεν το κάναμε. Δεν θέλω να το παίξω σκληροτράχηλος στρατηγός και να επιβάλω στους άλλους τι να κάνουν», πρόσθεσε.
Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας και θρύλος της Formula 1, Νίκι Λάουντα, τόνισε: «Καταλαβαίνω γιατί ο Λιούις δεν υπάκουσε. Άλλωστε διεκδικεί το πρωτάθλημα. Κατά την άποψή μου έπραξε σωστά. Η εντολή δόθηκε μάλλον σε κατάσταση πανικού, γιατί ο αγώνας είχε μεγάλη πίεση και πολλές δύσκολες αποφάσεις».
sport-fm.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook