Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Χερσονήσου κ.Ζαχαρία Δοξαστάκη, προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Βήμα», σύμφωνα με το οποίο, στα δέκα ακίνητα – φιλέτα της ΕΤΑ για τα οποία δρομολογείται η άμεση αξιοποίησή τους, συμπεριλαμβάνεται και το Ξενία Καρτερού.

Όπως αναγράφεται στην εφημερίδα « Δέκα ακίνητα «φιλέτα» που διαχειρίζεται η εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) θα ενταχθούν στη λίστα των 100 ακινήτων του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, με στόχο την άμεση αξιοποίησή τους.»
Στην σχετική λίστα , υπ’αριθμ 5 είναι το Ξενία Καρτερού για το οποίο αναγράφονται τα εξής :

«Εδαφική έκταση και αιγιαλός με ξενοδοχειακή εγκατάσταση (μη λειτουργούσα) στο Ηράκλειο Κρήτης. Εργο του αρχιτέκτονα Α. Κωνσταντινίδη το «Μοτέλ Ξενία», χτίστηκε το 1966 στην παραλιακή περιοχή Καρτερός, λίγα μέτρα από την παραλία της Αμνισσού και αποτελείται από επτά ισόγεια συγκροτήματα.»

Έντονη αντίδραση 

«Θεωρούμε αδιανόητη τέτοια απόφαση» είπε στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Χερσονήσου κ.Δοξαστάκης διευκρινίζοντας πως «αφενός πρόκειται για ένα μνημείο το οποίο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακήρυξής του, μάλιστα είναι στο γραφείο του υπουργού η απόφαση προς υπογραφή, αλλά κυρίως γιατί ο δήμος έγκαιρα ενδιαφέρθηκε και ανέδειξε το θέμα, μίλησε με συγκεκριμένους μελετητές και με το Πολυτεχνείο του Μονάχου, φοιτητές του οποίου έχουν εκπονήσει πτυχιακές για την ανάδειξη του χώρου.

Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση και επιπλέον με δική του πρωτοβουλία ο υπουργός κατά την πρόσφατη κάθοδό τους στην Κρήτη ανακοίνωσε πως το Ξενία Καρτερού είναι μεταξύ των κτιρίων που η ΕΤΑ και το υπουργείο προτίθεται να το παραχωρήσει με μακροχρόνια μίσθωση 100 ετών στον δήμο».

Τα υπόλοιπα ακίνητα της ΕΤΑ

Σύμφωνα με το «Βήμα» τα υπόλοιπα εννέα ακίνητα-φιλέτα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να «αξιοποιήσει» άμεσα είναι : Κάμπινγκ Καμένων Βούρλων. Κάμπινγκ Παλιουρίου. Γκολφ Αφάντου.Κτήμα Ζαχάρως. Ιαματική πηγή Κουνουπελίου. Κτήμα Τσαμπίκας Ρόδου Κτήμα Αλυκών Αναβύσσου. Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου Ζώνη Ανάπλασης ΙΙΙ Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο)

Flashnews.gr