Παραμένει επικεφαλής του συνδυασμού \”Αμάρι Νέα Πορεία\” ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στο ΣτΕ για την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων με την οποία ακυρώνεται η εκλογή του ως δημάρχου (δείτε εδώ), σύμφωνα με δήλωσή του ο Παντελής Μουρτζανός.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνειι:

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων με την υπ. Αριθμό 191/2014 απόφασή του σφράγισε την ξεκάθαρη εκλογική νίκη του συνδυασμού μας απορρίπτοντας το κύριο αίτημα του απερχόμενου Δημάρχου κ. Σημαντήρα για επανάληψη εκλογών. Η προσπάθεια παραμονής στην εξουσία για 5 ακόμα έτη, μέσω Δικαστηρίων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εκπεφρασμένη μέσω των εκλογών αληθινή βούληση και θέληση των Αμαριωτών έπεσε στο κενό. Αναφορικά με την απόφαση του Δικαστηρίου, σχετικά με τη συνδρομή εκλογικού κωλύματος στο πρόσωπό μου, η οποία με βρίσκει αντίθετο και μου προκαλεί έκπληξη, δηλώνω τα εξής: 
Κατά τη λήψη της απόφασής μου να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές είχα τις διαβεβαιώσεις – γνωμοδοτήσεις έγκριτων Πανεπιστημιακών, οι οποίες προσκομίστηκαν στο Δικαστήριο και κατέληγαν ξεκάθαρα στο ότι δεν συνέτρεχε κανένα κώλυμα στο πρόσωπό μου. Την τελική μου απόφαση για την άσκηση αίτηση ακύρωσης της απόφασης αυτής στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα λάβω ύστερα από συνεννόηση με τους συνεργάτες μου και τους νομικούς μου συμβούλους.
Θα σεβαστώ την απόφαση του Δικαστηρίου. Θα σεβαστώ όμως και την απόφαση των Αμαριωτών που επέλεξαν τον Συνδυασμό μας και το πρόγραμμά μας. Παραμένω επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΜΑΡΙ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», δηλώνω Παρών στη νέα σελίδα του Δήμου Αμαρίου και θα είμαι δίπλα στον κάθε Αμαριώτη και Αμαριώτισσα. Οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν. 
Το πρόγραμμά μας θα εφαρμοστεί με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα. Καλώ όλες τις πλευρές να ομονοήσουν για το καλό του τόπου μας και να συμβάλλουν όλοι, δίχως εμπάθειες και πάθη, στην νέα πορεία. Δεν ήμουνα ποτέ κολλημένος στις καρέκλες, δεν λειτούργησα ποτέ με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Το απέδειξα στο παρελθόν το αποδεικνύω και τώρα. 
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού μας, άνθρωποι άξιοι, έντιμοι και μορφωμένοι, θα εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση και θα αποφασίσουν με σοβαρότητα και με ωριμότητα το καλύτερο για τον τόπο μας. Δηλώνω επίσης, ότι όπως έπραξα μέχρι σήμερα, έτσι και στο μέλλον δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο γαϊτανάκι συκοφαντικών δημοσιευμάτων και δηλώσεων που τόσο πολύ έχουν κουράσει όλους μας.
Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΑΜΑΡΙ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook