Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Συνάντηση Ακαδημαϊκών Ερευνητικών Ιδρυμάτων με τον Στιβ Βρανάκη, Διευθυντή Creative Lab Google, την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο ΙΤΕ. 

Ήταν μια πρωτοβουλία του ΠΣΚ η οποία υλοποιήθηκε δημιουργώντας πλατφόρμες συννενόησης- συνάντησης φορέων με μόνο στόχο τη δημιουργία προοπτικών για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων και δράσεων για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του. 
Το ΠΣΚ ευχαριστεί την Περιφέρεια Κρήτης για την τεράστια σημασία που έδωσε στην πρωτοβουλία αυτή καθώς και για την αγαστή συνεργασία, ιδιαίτερα με τον εκτελεστικό Γραμματέα κ. Νίκο Ραπτάκη. 
Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίστηκε από την υψηλή ποιότητα των συμμετεχόντων την αναφορά τους σε υψηλούς στόχους για την εξέλιξη των ΑΕΙ με σκοπό και την εξυπηρέτηση της οικονομίας και της κοινωνίας του νησιού μας. 
Το σημαντικότερο όλων ήταν η πρόταση και η ομόθυμη απόφαση να συνεργαστούν όλα τα ιδρύματα μέσα από ένα κοινό προγραμματισμό, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα τους. 
Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι με τον συντονισμό των προσπαθειών όλων των Ιδρυμάτων του δίνεται η δυνατότητα μεγαλύτερης και ευκολότερης χρηματοδότησης και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ μέσα από κοινοτικά κονδύλια.
Ο Στιβ Βρανάκης, ένας άνθρωπος με βαθιά αισθήματα αγάπης για τον τόπο του, προσέφερε απλόχερα τις εμπειρίες του από τα παγκόσμια δρώμενα στα οποία μετέχει προκειμένου να συνδράμει τα Ακαδημαϊκά/Ερευνητικά Ιδρύματά μας στη χάραξη μιας νέας πορείας προς το αύριο.
Η Περιφέρεια Κρήτης και τα επιστημονικά-ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης θέτουν ως στόχο κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, τη διασύνδεση της έρευνας και καινοτομίας, με την πραγματική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, γεγονός που θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.
Με το βλέμμα στραμμένο στους τρόπους εξόδου από την κρίση, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, επιθυμεί να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όχι μόνο προβληματισμού, αλλά και προτάσεων που θα γίνουν δράσεις για την έξοδο από την κρίση, αλλά, κυρίως, που θα δημιουργούν καλύτερες ευκαιρίες για τους νέους. 
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών ευχαριστεί τα Ερευνητικά/Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και τα Επιμελητήρια για τη θερμή αποδοχή της πρόσκλησης και την ουσιαστική συμβολή τους σε αυτή την επιστημονική συνάντηση καθώς και το ΙΤΕ που επιπλέον φιλοξένησε την εκδήλωση.
Κλείνοντας τη συνάντηση οι παριστάμενοι συμφώνησαν να κατατεθεί σύντομα κοινό σχέδιο δράσης, βασισμένο στο ολιστικό πλάνο του ΙΤΕ, με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών ευχαριστεί όλους τους συντελεστές αυτής της συνάντησης και για άλλη μια φορά τη μόνιμη συνεργάτιδά του κα Ελένη Μπρεδάκη- Μαρινέλλη, για τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης. 
Στη συνέχεια της κλειστής συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΙΤΕ ανοιχτή εκδήλωση με κύριους ομιλητές τον κ. Στιβ Βρανάκη και τον Πρόεδρο του του Συμβουλίου του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Τσιχριτζή.
Την ανοιχτή εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΠΣΚ κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ο οποίος εκδήλωσε την ευχαρίστηση του για την επιτυχία της εκδήλωσης και, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της, υποσχέθηκε τη συνέχιση της προσπάθειας αυτής κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόθεση του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για την δημιουργία Γραφείου Αποδήμων στην Περιφέρεια Κρήτης.
Η παρουσίαση του κ. Βρανάκη εντυπωσίασε τόσο με τα στοιχεία που περιείχε, όσο και με την όλη σύνθεσή της με οπτικοακουστικές παρουσιάσεις από την Google,ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές του ομιλητή στις προσωπικές εμπειρίες του. Βεβαίως δεν θα μπορούσε να μην μεταδώσει το μήνυμα του πώς η τεχνολογία μπορεί να ενδυναμώσει την δημιουργικότητα.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση του κ. Τσιχριτζή ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στα δεδομένα και τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω εταιριών διαδικτυακής εξυπηρέτησης, ενώ παρουσίασε εντυπωσιακά ποσοτικά μεγέθη για τις εταιρίες αυτές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά από τα μέλη του ΠΣΚ όπως ο τέως Πρόεδρος του ΠΣΚ κ. Γιώργος Αεράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Γιάννης Επιτροπάκης, η κα Αλεξάνδρα Σαριδάκη , ο κ. Σταύρος Περδίκης, ο τέως πρόεδρος της ΠΕΑ κ. Γιάννης Μανουκαράκης, η κα Έλενα Μανουκαράκη και πολλά μέλη της Νεολαίας της ΠΕΑ.
Από τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ξεχώρισαν με την παρουσία τους, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος και έκλεισε την εκδήλωση ευχόμενος προς όλους τους συντελεστές και παριστάμενους, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης, ο εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ηρακλείου κυρίου Λαμπρινού κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο επιχειρηματίας τουριστικός πράκτορας κ. Αντύπας Σηφάκης, ο πρόεδρος των Φίλων του Πανεπιστημίου κ. Μιχάλης Καραταράκης και η Πρόεδρος των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων κα Διονυσία Δασκάλου. 
Αξιοσημείωτη ήταν η αθρόα προσέλευση Ερευνητών και Σπουδαστών που κατέκλυσαν το Αμφιθέατρο του ΙΤΕ και με παρεμβάσεις και ερωτήσεις τους κατέδειξαν το ενδιαφέρον τους για το θέμα.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών προσβλέπει στη συνέχιση της προσπάθειας αυτής, με γνώμονα πάντα την αναπτυξιακή ώθηση της Κρήτης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook