Πολύ καλή παρουσία είχε στο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου το σκάφος \”Κορμοράνος\” του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Την Κυριακή 27 Ιουλίου τερμάτισαν στο Σούνιο τα 32 σκάφη του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου λαμβάνοντας μέρος στην 5η και τελευταία ιστιοδρομία Ίος-Σούνιο και συμπληρώνοντας έτσι συνολικά 326 ναυτικά μίλια, σε μια διαδρομή Φάληρο-Μήλος-Αστυπάλαια-Ίος-Σούνιο. 


\"RaliAigaiou1\"

Αξίζει να επισημανθεί ότι το Ράλλυ Αιγαίου που συμπλήρωσε 51 χρόνια με διοργανωτή τον ΠΟΙΑΘ, θεωρείται ο σημαντικότερος αγώνας ανοικτής θάλασσας στην Ελλάδα.

Κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Ράλλυ Αιγαίου ήταν οι τοπικές άπνοιες που δυσκόλεψαν σημαντικά τον αγώνα επιδρώντας αποφασιστικά στην τακτική διεξαγωγής του που ακολούθησαν οι κυβερνήτες των σκαφών.

\"RaliAigaiou2\"

Την Δευτέρα 28 Ιουλίου σε μια λαμπρή εκδήλωση στην Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά που διοργάνωσαν από κοινού το Πολεμικό μας Ναυτικό με τον ΠΟΙΑΘ, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε η απονομή επάθλων στους νικητές και ακολούθησε δεξίωση.

Οι πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης ήταν οι εξής:

Α. Στην κλάση ORCΙ (σκάφη 12)
\”BULLET-SKULD\” κυβερνήτες Δεληγιάννης/Σινούρης/Καβουρίδης

Β. Στην κλάση IRC (σκάφη 5)
\”ΑΠΙΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ\” κυβερνήτης Αλεξάνδρα Κούρκουλου

Γ. Στην κλάση ORC Club (σκάφη 15)
\”EL VIENTO\” κυβερνήτης Κοβατζής Ηλίας

Το \”ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ\” του Ν.Ο. Χανίων (32 συμμετοχές) κατέκτησε 2 κύπελλα στην κατηγορία του, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην ιστιοδρομία Ίος-Σούνιο και την 2η θέση στην Γενική κατάταξη. Κυβερνήτης ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του Ν.Ο.Χ., Κωνσταντίνος Μανιουδάκης και πλήρωμα οι Αριστοτέλης Κοτόπουλος, Λευτέρης Αμοιραλής, Αλέξανδρος Ματθαίος, Νίκος Πετρίδης και Ιωάννα Τζινάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook