Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Νίκος Μανιατόπουλος Α.Ε., επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των ποδηλάτων trekking SCOTT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης πιρουνιών με ανάρτηση SR SUNTOUR NCX και NEX από συγκεκριμένα μοντέλα ποδηλάτων SCOTT trekking με δισκόφρενα χρονολογίας 2011, 2012 και 2013.

Η εταιρεία Νίκος Μανιατόπουλος Α.Ε. έχει πωλήσει 837 ποδήλατα που επηρεάζονται από την ανάκληση. Η ανάκληση αφορά κυρίως, αλλά όχι μόνο, SCOTT Sportsters.

Αναλυτική λίστα όλων των  μοντέλων που επηρεάζονται από την ανάκληση:\"\"

Η  εταιρεία SCOTT προβαίνει σε αυτή την ανάκληση αφού το νύχι του πιρουνιού ενδέχεται να σπάσει, προκαλώντας αποχωρισμό του άξονα του εμπρόσθιου τροχού από το νύχι. Η συγκεκριμένη αστοχία μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκαρισμένο εμπρόσθιο τροχό και άμεση απώλεια ελέγχου του ποδηλάτου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ατύχημα με σοβαρούς τραυματισμούς.
 
Για αυτό η SCOTT ζητά από τους καταναλωτές να:

Α. σταματήσουν άμεσα την χρήση των σχετικών ποδηλάτων
Β. να απευθυνθούν σε εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές SCOTT προκειμένου να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν τα πιρούνια τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να  επικοινωνήσουν με την εταιρεία Νίκος Μανιατόπουλος Α.Ε. στο τηλέφωνο 2610 993045 ή να στείλουν email στη διεύθυνση support@idealbikes.gr  ή να επισκεφθούν την ενότητα ”safety and recalls”στην κεντρική ιστοσελίδα  www.scott-sports.com της εταιρείας SCOTT SPORTS SA.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook