Αξέχαστη θα μείνει στους γονείς στην πόλη Κωνστάντζα η στιγμή όπου βίντεο που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας αποκάλυπτε ότι οι νηπιαγωγοί στους οποίος είχαν εμπιστευτεί τη φύλαξη των ανήλικων παιδιών τους στην πραγματικότητα τα κακοποιούσαν

Αν οι νηπιαγωγοί, δε ξεχνούσαν τις κάμερες ασφαλείας ανοιχτές, κανείς δε θα μάθαινε τι συμβαίνει στο στο νηπιαγωγείο το "Μικρό Βασίλειο" στη ρουμανική πόλη Κωνστάντζα.

Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρων των γονιών Stefan Roman, καθώς το θέμα έχει φτάσει στα ρουμανικά δικαστήρια, οι νηπιαγωγοί του σταθμού, το οποίο όπως αποδείχθηκε δεν διέθετε νόμιμη άδεια λειτουργίας, έβαζαν κόκκινο κρασί στους χυμούς των παιδιών ώστε να τους προκαλέσουν υπνηλία και στη συνέχεια τους προσέφεραν καφέ για να τα ξυπνήσουν και να συνέλθουν μέχρι να τα παραδώσουν στους γονείς τους.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, καθώς τη περασμένη Δευτέρα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο διακρίνονται τα παιδιά, ηλικίας περίπου πέντε ετών, να σπρώχνονται από τις υπαλλήλους, να πέφτουν κάτω και μετά εκείνες να τα σέρνουν στο πάτωμα επειδή αυτά αρνούνται να κοιμηθούν ή νυστάζουν πολύ για να ξυπνήσουν.

Σε άλλο σημείο του βίντεο ακούγεται μία εκ των υπαλλήλων να φωνάζει: "Αν δεν κάνεις ό,τι σου λέω, θα σου ρίξω μπουνιά στο κεφάλι. Απλά πήγαινε για ύπνο ή θα σε δείρω πολύ άσχημα και μετά θα σε αφήσω έξω στο κρύο".

Το εξοργιστικό είναι, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, πως το νηπιαγωγείο εξακολουθεί να λειτουργεί χάρη σε ένα νομικό παραθυράκι, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.Πηγή:Dailymail