Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από το πρωί δεκάδες άτομα-μέλη του συντονιστικού οργάνου των κατοίκων γειτονιών της Αθήνας, προκειμένου να δείξουν την αντίθεση και τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα απέναντι στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ.

Μία κίνηση που όπως δηλώνουν οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση, μιλώντας στο protothema.gr, εκφράζει πέραν της αγανάκτησης και μία έντονη διαμαρτυρία κατά της απάνθρωπης – όπως την χαρακτηρίζουν – ΔΕΗ, στον απόηχο της είδησης που συγκλόνισε το πανελλήνιο προ ημερών, όταν μια κατάκοιτη γυναίκα στην Κρήτη έχασε τη ζωή λίγο αφότου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα και σταμάτησαν να λειτουργούν τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή.

Οι εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου συλλογικοτήτων Αττικής επέδωσαν επιπλέον και ψήφισμα στη διοίκηση της ΔΕΗ, σημειώνοντας πως η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι απλά ανάλγητη αλλά δολοφονική. Τέλος υπογραμμίζουν πως τη στιγμή που κάποιοι μιλούν για κέρδη και ζημιές, οι ίδιοι κάνουν λόγο για χαμένες ανθρώπινες ζωές.


 protothema.gr