Την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες των αθλητών του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης εξέφρασε ο προπονητής του ΝΟΧ Κώστας Τζιλιβάκης.
Η σχετική ενημέρωση του ΝΟΧ με τις δηλώσεις του κ. Τζιλιβάκη και αθλητών-τριών του Ομίλου:
Η βελτίωση των ατομικών επιδόσεων από τους αθλητές του και μάλιστα περισσότερες από μία φορά, αποτελεί για τον Κώστα Τζιλιβάκη ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα που συνέβησαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης το οποίο διεξήχθη στο Ιλίσιο κολυμβητήριο από την Τρίτη 22 έως και την Κυριακή 27 Ιουλίου. Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι κολυμβητές του, οι οποίοι είχαν μία εξαιρετική παρουσία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

«Φέτος είχαμε αρκετά προβλήματα όσον αφορά την πισίνα αλλά μπορέσαμε να τα ξεπεράσουμε με διάφορους τρόπους, τους οποίους είτε εφηύραμε είτε είχαμε δουλέψει και τα προηγούμενα χρόνια», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιλιβάκης, για να συνεχίσει, σχολιάζοντας τα 8 μετάλλια που κέρδισε η ομάδα του: «Όταν πηγαίνεις σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις… Ξέρεις τους δικούς σου κολυμβητές αλλά το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι άλλοι κολυμβητές, τι συμμετοχές θα υπάρχουν, γιατί όταν έχεις κάποια πολύ καλά παιδιά σε πολλά αγωνίσματα, το ζήτημα είναι πού θα \”πέσουν\” αυτά τα παιδιά. Οπότε, οι θέσεις και τα μετάλλια \”παίζουν\” από τις συμμετοχές. Φέτος έλαβαν μέρος 800 παιδιά στις μικρές κατηγορίες και άλλα τόσα στις μεγαλύτερες. Οι συμμετοχές ήταν για την ακρίβεια 1559! Τα πράγματα λοιπόν ήταν δύσκολα όσον αφορά τις συμμετοχές και τα μετάλλια. Εμείς ξέραμε ότι μερικά παιδιά μπορούσαν να είναι στα μετάλλια. Άλλα παιδιά με το \”κατέβασμα\” του χρόνου το οποίο κατάφεραν, μπήκαν μέσα στα μετάλλια και μερικοί κέρδισαν κιόλας, κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο για μας. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί όμως στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τα παιδιά ωστόσο που δεν μπήκαν στα μετάλλια κατέβασαν τους χρόνους τους. Πήγαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με τις καλύτερες επιδόσεις τους, αλλά ειδικότερα οι Παμπαίδες και οι Παγκορασίδες Α’, Β’ έκαναν πάνω από 30 ατομικά ρεκόρ! Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο από μία ομάδα και το οποίο ζητάνε οι αθλητές αλλά και οι προπονητές σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Υπήρξαν αθλητές μας που έκαναν ατομικό ρεκόρ το πρωί, ατομικό ρεκόρ το απόγευμα και μπήκαν στα μετάλλια», σημειώνει ο προπονητής του Ν.Ο.Χ.

Σε ό,τι αφορά τα πιο μεγάλα παιδιά, που δεν είχαν το ανάλογο \”μέγεθος\” επιτυχιών, ο κ. Τζιλιβάκης τονίζει: «Τα πιο μεγάλα παιδιά, επειδή είναι διπλή κατηγορία και διπλή ηλικία, ήταν τα μικρά της ηλικίας κι αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα προπονητικά γιατί στην κολύμβηση, η ηλικία, παίζει πολύ μεγάλη σημασία όσον αφορά τις επιδόσεις. Περιμένω από αυτά τα παιδιά να δείξουν του χρόνου πραγματικά πόσο καλά μπορούν να κολυμπήσουν».  

Πίστη του προπονητή του Ν.Ο. Χανίων είναι ότι στο μέλλον μπορεί να δημιουργηθεί μία ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών, αλλά αυτό είναι κάτι που εξαρτάται πάντοτε από πολλούς παράγοντες: «Για να δημιουργήσουμε μία ομάδα στο μέλλον Ανδρών/Γυναικών, θα πρέπει αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια κι αυτό είναι λίγο δύσκολο λόγω των σχολείων και των πανελληνίων εξετάσεων αλλά και της πίεσης που ασκεί η κολύμβηση. Μην γελιόμαστε, η κολύμβηση είναι το πιο ανταγωνιστικό άθλημα στον υγρό στίβο, παγκοσμίως. Θα δούμε… Από τους κολυμβητές που έχουμε, σε ταλέντο, διαθέτουμε παιδιά που μπορούν να φτάσουν να ανώτατο επίπεδο. Ακόμα και σε επίπεδα ορίων πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αν δουλέψουν. Από εκεί και μετά, είναι η δουλειά, η ιδιοσυγκρασία, η βοήθεια και το ταλέντο. Η κολύμβηση στα Χανιά τα τελευταία 7-8 χρόνια έχει αναδείξει 7-8 παιδιά τα οποία έλαβαν μέρος στους πανευρωπαϊκούς και όχι μόνο. Πήγαν στην 8άδα των πανευρωπαϊκών. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, σωματείο περιφέρειας, να έχει αναδείξει τόσους αθλητές», τονίζει ο κ. Τζιλιβάκης…

Από την πλευρά τους, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ν.Ο. Χανίων σχολιάζουν την παρουσία τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ως εξής:
Χρυσή Πετράκη: «Τα πήγα αρκετά καλά και την επόμενη χρονιά ελπίζω να τα πάω καλύτερα με την βοήθεια του προπονητή μας αλλά και τη δική μας δουλειά. Όσον αφορά τις επιδόσεις μου νιώθω αρκετά χαρούμενη και ικανοποιημένη».

Νικολέτα Πλοκαμάκη: «Νιώθω ικανοποιημένη για τις επιδόσεις μου στο πανελλήνιο. Η προετοιμασία με τον προπονητή μας ήταν πολύ καλή και πιστεύω πως όλα τα παιδιά πήγαν καλά».

Αντωνία Πετράκη: «Νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Βέβαια δεν πήρα κάποιο μετάλλιο, αλλά τα πήγα αρκετά καλά. Αυτό συνέβη γιατί τον τελευταίο καιρό πήγαινα πολύ συχνά στις προπονήσεις και με τη βοήθεια του κ. Τζιλιβάκη, κατάφερα να πετύχω αυτό που ήθελα».

Άντζελα Ζγκουρού: «Ήταν μια ωραία εμπειρία γιατί για πρώτη φορά ήταν τόσα πολλά παιδιά μαζεμένα. Δεν είχαμε συνηθίσει σε τέτοιους αγώνες και στο χειμερινό ήταν πιο λίγα. Οι χρόνοι μου ήταν καλύτεροι από τους προηγούμενους και πιστεύω του χρόνου να τους κατεβάσω ακόμα περισσότερο».

Κατερίνα Καβαλιεράκη: «Έχω πάει πολλές φορές σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Μπορούμε να δούμε αθλητές από την υπόλοιπη Ελλάδα, να τους γνωρίσουμε και να μάθουμε τη νοοτροπία τους και τον τρόπο που κολυμπάνε. Γενικά, ερχόμαστε πιο κοντά και αυτό οφείλεται στην κολύμβηση. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου. Θα μπορούσα να πάω αρκετά καλύτερα αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη καθώς προσπάθησα και έδωσα ό,τι μπορούσα».

Νίκος Τρουλλινός: «Λόγω των πανελληνίων εξετάσεων δεν έκανα πολλή προπόνηση, προσπάθησα και \”βγήκε\” η 8η θέση. Είμαι ευχαριστημένος».

Χρήστος Βουγιουκαλάκης: «Έκανα την προσπάθειά μου και δεν τα πήγα τόσο καλά. Του χρόνου θα προσπαθήσω περισσότερο».

Μάνος Χαλκιαδάκης: «Κάναμε καλή δουλειά όλο τον χρόνο, απλά δεν μου βγήκαν οι κούρσες. Του χρόνου έχω πάρει απόφαση να δουλέψω πιο πολύ και ελπίζω να τα πάω καλύτερα».

Βερονίκη Ντουσάκη: «Είμαι ευχαριστημένη από τις επιδόσεις μου γιατί δεν είναι κάνει πολλές προπονήσεις το καλοκαίρι. Η εμπειρία του πανελληνίου πρωταθλήματος είναι πολύ ωραία γιατί σου δίνεται η ευκαιρία ν’ ανταγωνιστείς αθλητές, πολλοί από τους οποίους είναι καλύτερου επιπέδου από το δικό σου κι έτσι βλέπεις σε τι σημείο βρίσκεσαι. Αυτό σου δίνει ένα κίνητρο ώστε να προσπαθήσεις περισσότερο και να πας καλύτερα την επόμενη χρονιά».

Ιωάννα Μυλωνάκη: «Έχω πάρει μεταγραφή στο Ρέθυμνο και πήραμε με τη σκυτάλη μία 2η θέση στα 4×100 ελεύθερο και μία 3η θέση στα 4×200 ελεύθερο. \”Βγήκε\” η κούρσα στις ομαδικές γιατί στα ατομικά αγωνίσματα δεν τα πήγα τόσο καλά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook