Καυτός… χειμώνας περιμένει του φορολογουμένους εάν η κυβέρνηση προχωρήσει τελικά στην εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Εάν εξισωθούν οι φόροι στο πετρέλαιο από τον Οκτώβριο, τότε τα 1000 λίτρα που πριν από ένα μήνα κόστιζαν 920 ευρώ, το φθινόπωρο και μετά την εξίσωση θα κοστίζουν 1.432 ευρώ.
Και η φορο-επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας δεν σταματά εκεί αφού όπως όλα δείχνουν, μέσα στους επόμενους μήνες έρχεται νέα αύξηση στα Τέλη Κυκλοφορίας, αύξηση του φόρου στα φτηνά τσιγάρα, επιβολή ΕΦΚ σε αναψυκτικά – φυσικό αέριο, φορολόγηση των αυθαιρέτων, μείωση του μείωση του αφορολογήτου κατά 100.000 ευρώ στον ΦΜΑΠ και αύξηση της φορολογίας στη πολυτελή διαβίωση, όπως σκάφη, πισίνες, ακριβά Ι.Χ.
Ως προς την αύξηση τελών κυκλοφορίας το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει μια επιπλέον επιβάρυνση, σε σχέση με πέρσι κατά 20%. Δηλαδή κάποιος που πλήρωνε τέλη 240 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει 288 ευρώ, φέτος.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο οικονομικών η μετάταξη προϊόντων από το ΦΠΑ 13% στο ΦΠΑ 23% θα περιοριστεί σε είδη που καταναλώνονται σε εστιατόρια, καφετέριες και ζαχαροπλαστεία. Για αυτά τα προϊόντα δηλαδή η αύξηση θα είναι στο 10% και αναμένεται να εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο.
Βαρύ θα είναι το πλήγμα στο εισόδημα μισθωτών, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων με τα νέα φορολογικά μέτρα του υπουργείου Οικονομικών ενώ από την φορο-λαίλαπα φαίνεται ότι θα γλυτώσουν μόνο οι συνταξιούχοι.
Υπό την πίεση της τρόικα η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εξετάσει την
εισήγηση για νέα έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα και ακίνητα αλλά και ανατροπές στην φορολογία αγοράς πρώτης κατοικίας. Πιθανή θεωρείται και μείωση του αφορολογήτου στις 6.000 με 8.000 ευρώ, κάτι που φέρνει αύξηση της παρακράτησης ακόμα και στους χαμηλόμισθους, ενώ βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται και το «ψαλίδισμα» των φοροαπαλλαγών.
newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook