Η Ολλανδία μάλιστα ζήτησε ως «ενέχυρα» τα «ασημικά» μας
Η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία φαίνεται ότι είναι οι χώρες που κατ’ αρχήν μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού δανείου, φέρνοντας ολοένα και πιο κοντά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί χωρίς ρευστό τον Ιούλιο και ακόμη και να προχωρήσει στο χειρότερο δυνατό σενάριο της «στάσης πληρωμών».
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι από τη στιγμή όπου η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέσα στους επόμενους 12 μήνες, δεν θα δώσει την επόμενη δόση.
Χθες, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατέστησε σαφές ότι η ευρωζώνη δεν θα δεχτεί να καλύψει το κενό του ΔΝΤ, καθώς οι τρεις παραπάνω χώρες δεν είναι εύκολο να συναινέσουν. Μάλιστα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι εάν δεν δώσει το ΔΝΤ χρήματα δεν θα δώσει ούτε η Ολλανδία, ενώ παράλληλα ζήτησε ως «ενέχυρα» τα «ασημικά» μας για να προχωρήσει σε πληρωμές.
Πλέον η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική και μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μη βοηθάει στην εκτόνωσή της, αφού οι εκπρόσωποι της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα περιμένουν να δουν 10,6 δισ. ευρώ μέτρα, να εφαρμόζεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και να υπάρχει πολιτική συναίνεση.
Στο τελευταίο πιθανόν να γίνει μία προσπάθεια «απάντησης» σήμερα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Η αγορά περιμένει με αγωνία τις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν τη σύσκεψη όπως επίσης και η τρόικα.
Το μόνο βέβαιο αυτήν τη στιγμή είναι ότι, εάν δεν προκύψει κάποιο ισχυρό μήνυμα, τα πράγματα θα δυσκολέψουν στη συνέχεια και δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook