Μια νοσοκόμα από τις Φιλιππίνες κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τα μέλη μιας ομάδας ενόπλων που την απήγαγαν για μερικές ώρες σήμερα στην Τρίπολη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Λιβύης.

Το υπουργείο Υγείας της Λιβύης ανέφερε σε μία ανακοίνωση ότι το περιστατικό αυτό αναμένεται να ωθήσει τις αρχές των Φιλιππίνων να επιταχύνουν την απομάκρυνση των υπηκόων τους, περιλαμβανομένων 3.000 γιατρών και νοσοκόμων, την ώρα που η Λιβύη βυθίζεται στο χάος.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου το ιατρικό προσωπικό των Φιλιππίνων εγκατέλειψε τα νοσοκομεία της Τρίπολης έπειτα από αυτό το περιστατικό, αναμένοντας την απομάκρυνσή του από την χώρα.

Δεν έχει απομείνει παρά μόνο το ιατρικό προσωπικό από τη Λιβύη, σε περιορισμένο αριθμό, προσέθεσε αυτός ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι η νοσοκόμα απήχθη νωρίς το πρωί από τους ένοπλους αγνώστους ενώ πήγαινε στη δουλειά της.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το θύμα αφέθηκε ελεύθερο λίγες ώρες αργότερα αφού υπέστη μια «επίθεση» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισε ότι η νοσοκόμα βιάστηκε από τους απαγωγείς της.

Οι Φιλιππίνες είχαν καλέσει την 20ή Ιουλίου τους υπηκόους τους –που υπολογίζονται σε 13.000– να εγκαταλείψουν τη Λιβύη, προτρέποντάς τους να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία τους εν όψει μιας «μαζικής απομάκρυνσης».

real.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ