Χωρίς να έχουν καθορισθεί τα ακριβή καθήκοντά τους και παρά τις εκκρεμότητες σχετικά με την ένταξή τους στην ΕΛ.ΑΣ., 1.536 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έχουν βγει τις τελευταίες ημέρες στον δρόμο έπειτα από αρκετούς μήνες «απραγίας». 
Μέχρι, λοιπόν, να αποφασισθεί πόσοι τελικά θα παραμείνουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έχουν χωριστεί σε ομάδες των έξι – επτά ατόμων και με τη συνοδεία ενστόλου της ΕΛ.ΑΣ. από το οικείο Α.Τ. αλλά και τουλάχιστον ενός αστυνομικού της Ασφάλειας πραγματοποιούν περιπολίες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας φορώντας τις παλιές στολές τους, στις οποίες έχει προστεθεί το έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ. Οι περιπολίες έχουν τη μορφή εκπαίδευσης των νεοεισερχομένων, και -σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής»- μέχρι στιγμής φαίνεται να αφορούν κυρίως σε έλεγχο των καταστημάτων και των εγγράφων αλλοδαπών.«Θα πάρουμε στολές σύντομα», ήταν η απάντηση πρώην δημοτικού αστυνομικού όταν ρωτήθηκε γιατί ακόμα φορούν τις παλιές τους στολές. Δεν ήθελε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και προχώρησε με την ομάδα του για να συνεχίσει τις περιπολίες στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη.
Ο πίνακας του ΑΣΕΠ
Η άλλη όψη του νομίσματος, όπως επισημαίνουν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, έχει να κάνει με τη νομιμότητα και την ασφάλεια της συγκεκριμένης διαδικασίας. Ο οριστικός πίνακας του ΑΣΕΠ με τον οποίο οι δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν στον τελικό φορέα υποδοχής, αναμένεται εντός του Αυγούστου, άρα τυπικά δεν έχουν ακόμα αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook