Δύο Πακιστανοί 30 και 31 ετών και δύο Βουλγάρες 19 και 20 ετών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ  κατηγορούμενοι για κλοπές.

Ειδικότερα, χθες στις 12 το μεσημέρι καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου από Ρεθυμνιώτισσα ότι, ευρισκόμενη στο χώρο της λαϊκής αγοράς του Δημοτικού χώρου στάθμευσης Ρεθύμνου, άγνωστοι δράστες, πιθανόν αλλοδαπές γυναίκες, αφαίρεσαν μέσα από την τσάντα της ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 32 ευρώ.

Άμεσα, μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι περιγραφικά χαρακτηριστικά των δραστών, εντόπισαν αυτούς και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, όπου αναγνωρίστηκαν με απόλυτη βεβαιότητα από παθούσα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω πορτοφόλι, πλήρους περιεχομένου, το οποίο στη συνέχεια αποδόθηκε στην παθούσα. 

Επίσης από την ενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε, ότι οι Βουλγάρες, εκμεταλλευόμενες το συνωστισμό που επικρατούσε στο χώρο της λαϊκής αγοράς, αφαίρεσαν το πορτοφόλι από την τσάντα της παθούσας, και ενεργώντας από κοινού το έδωσαν άμεσα στους παραπάνω αλλοδαπούς συνεργούς τους, ενεργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο προκειμένου, να μην αποκαλυφθεί η παράνομη δράση τους σε πιθανό έλεγχο.

Ανωτέρω δράστες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών, στο Ρέθυμνο