Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» για τις ομάδες Μπάσκετ Δειλινό και Χερρονάσιο με αφορμή, το ότι δήλωσαν ως προπονητή τον αρχηγό της ομάδας τους στις αναμετρήσεις με τον Σητειακό.

Με βάση τον κανονισμό της ΕΟΚ, ο κάθε ομάδα πρέπει να έχει στις τάξεις της προπονητή με ταυτότητα. Την παρατυπία των δύο ομάδων αντιλήφθηκε ο Σητειακός, καταθέτοντας ένσταση στα παιχνίδια με το Δειλινό και τον Χερρονάσιο. Το Λασιθιώτικο συγκρότημα μπορεί να είχε κερδίσει και στα δύο αυτά παιχνίδια, άρα δεν της προστέθηκαν επιπλέον βαθμοί, ωστόσο οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες μηδενίστηκαν στην βαθμολογία.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου της ΕΚΑΣΚ:

«1. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων το Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚ λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 47 π. 2α και το άρθρο 83 π. 4 του Κανονισμού της ΕΟΚ και το άρθρο 131 παρ. 11 του Ν. 2725/1999 αποφάσισε μετά από ένσταση του Σητειακού  ΑΟ να μηδενίσει τον Χερρονάσιο ΑΟΧ στον αγώνα του Πρωταθλήματος ανδρών με τον Σητειακό ΑΟ στις 18-12-2010 και να κατακυρώσει τον αγώνα με 20-0 υπέρ του Σητειακού και β) μετά από ένσταση του Σητειακού  ΑΟ  να μηδενίσει τον ΑΟ Δειλινό στον αγώνα του Πρωταθλήματος ανδρών με τον Σητειακό  στις 20-12-2010 και να κατακυρώσει τον αγώνα με 20-0 υπέρ του Σητειακού.

2. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων το ΔΣ της ΕΚΑΣΚ λαμβάνοντας υπόψη τα άρθρα 83 1α και 88  του Κανονισμού της ΕΟΚ, επέβαλλε την ποινή της αυστηρής επιτίμησης στον Ηλία Λεκάκο για τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα του εφηβικού Πρωταθλήματος Κύδων–Εργοτέλης που έγινε στις 19-12-2010.

3. Η ΕΚΑΣΚ συνεπής στις υποχρεώσεις της κατέβαλε στον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης στις 18-1-2011 το ποσό των 4.971€, με το οποίο εξοφλεί τις οφειλές προς τον ΣΥΔΚΑΚ από την έναρξη των Πρωταθλημάτων της περιόδου 2010-11 μέχρι και τέλος του 2010.

4.  Επίσης τα Σωματεία μέλη της ΕΚΑΣΚ που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Παμπαίδων Α’ και Παγκορασίδων Α’ έχουν ήδη καταβάλλει στον ΣΥΔΚΑΚ την πρώτη δόση των χρημάτων, όπως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

5. Η ΕΚΑΣΚ ευχαριστεί τον Κρητικό Φούρνο, τον Απόστολο Δέλτσο και τους συλλόγους μέλη της Εργοτέλη και “Ηράκλειο” ΟΑΑ για την υλική βοήθεια που προσέφεραν κατά την προπόνηση κλιμακίου επίλεκτων αθλητών της Κρήτης από τον προπονητή της Εθνικής Παίδων Μάνο Μανουσέλη την Κυριακή 23-1-2011 στο Λίντο.

6. Στο 16μελές κλιμάκιο της Εθνικής παίδων που θα συμμετάσχει σε προπονητικό τριήμερο στην Σπάρτη 28 με 30 Ιανουαρίου 2011 συμμετέχουν οι αθλητές Χρήστος Σκάνδαλος (Εργοτέλη) και Μάνος Παπαδούλης (“Ηράκλειο” Ο.Α.Α), στους οποίους η ΕΚΑΣΚ εύχεται καλή επιτυχία».