O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής (CERN), η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων (Ι.Ο.Χ.) σας προσκαλούν την Παρασκευή 01 Αυγούστου, στις 21:00 στο Νεώριο Μόρο του Ι.Ο.Χ., όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου με θέμα:
\”Ηχώ από την Αρχή του Σύμπαντος\”
Ο Δημήτρης Νανόπουλος, είναι ο εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, διακεκριμένος καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, και θα ομιλήσει για τα τελευταία αποτελέσματα των πειραμάτων που διεξάγονται στο CERN, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της σωματιδιακής φυσικής και της κοσμολογίας. 
Kύρια αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Φυσικής – CERN είναι η εξέλιξη της βασικής επιστήμης γύρω από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα της σύγχρονης φυσικής. Ερωτήματα όπως από τί είναι φτιαγμένο το Σύμπαν, πώς εξελίχθηκε στη σημερινή του μορφή μετά την Μεγάλη Έκρηξη είναι ορισμένα από τα θεμελιώδη ερωτήματα της σύγχρονης φυσικής που οι επιστήμονες του CERN προσπαθούν να απαντήσουν. Στην ομιλία του κ. Νανόπουλου θα παρουσιαστούν τα τελευταία αποτελέσματα των πειραμάτων που διεξάγονται στο CERN και θα συζητηθεί το τι μπορεί να μας αποκαλύψει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC).
Η ομιλία του κ. Νανόπουλου οργανώνεται στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου \”New Frontiers in Physics\” που λαμβάνει χώρα από 26/07 μέχρι 06/08 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (Κολυμπάρι).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook