"Κινδυνεύουν" να μείνουν χωρίς γαλάζιες σημαίες παραλίες του Αποκόρωνα, που είχαν βραβευτεί στο παρελθόν, λόγω αδράνειας εκ μέρους της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σε επιστολή του προς τον δήμαρχο, μέχρι το Σεπτέμβρη, κ. Μαρκάκη.

Στην επιστολή του ο κ. Κουκιανάκης:

Αξιότιμε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι περιττό να επαναλάβουμε την σπουδαιότητα και την ύψιστη σημασία της ύπαρξης των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ στις παραλίες του Αποκόρωνα.

Η επιστολή όμως της Γραμματείας Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», η οποία εστάλη στον Δήμο με τις παρατηρήσεις του υπεύθυνου Επιθεωρητή Αξιολόγησης και τις διορθωτικές ενέργειες οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν ΑΥΣΤΗΡΑ έως την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, μας προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Η επιστολή της Γραμματείας Προγράμματος « ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» επισημαίνει με χαρακτηριστικό τρόπο τις ελλείψεις οι οποίες παρουσιάζονται στις βραβευμένες ακτές ΚΑΛΥΒΕΣ/ ΞΥΔΑ , ΜΑΪΣΤΑΛΙ, ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ και ΑΛΜΥΡΙΔΑ, και ζητά με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο την αποκατάσταση και υλοποίηση των όποιων διορθωτικών ενεργειών. 

Οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ φανερώνουν με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τον εφησυχασμό και την αδράνεια που προϋπήρξαν αναφορικά με τις ενέργειες οι οποίες ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διατήρηση των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ στις ακτές του δήμου μας. 

Με την παρούσα επιστολή, σας καλούμε να ενεργήσετε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, Άμεσα και Υπεύθυνα, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η συμμόρφωση στις υποδείξεις της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ και η αποκατάσταση των όποιων παραλείψεων στις προαναφερθείσες βραβευμένες ακτές του Δήμου μας..

Σας καλούμε να επιδείξετε την δέουσα ευαισθησία και να ενεργήσετε ΑΜΕΣΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. 

Με Εκτίμηση
Xαράλαμπος Κουκιανάκης
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος