Το Τρίτο, κατά σειρά, Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Νέα όρια στην Φυσική – New Frontiers in Physics, ICNFP 2014” διεξάγεται από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ). Υπεύθυνοι του Συνεδρίου είναι οι Καθηγήτριες, Γιώτα Φωκά (GSI, Γερμανία), Σόνια Καμπανά (Πανεπιστήμιο της Νάντης, Γαλλία) και η Larissa Bravina (Πανεπιστήμιο του Όσλο, Νορβηγία).
Καθηγητές και ερευνητές όλων των βαθμίδων, τόσο από τους χώρους της πειραματικής όσο και της θεωρητικής φυσικής συναντώνται στην ΟΑΚ, αναζητώντας νέες προσεγγίσεις στα πιο σύγχρονα επιστημονικά ερωτήματα. 
Στόχος του Συνεδρίου είναι να προωθήσει την διεπιστημονική επαφή και συνεργασία γύρω από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα της Φυσικής, με βάση τα τελευταία πειραματικά αποτελέσματα από το CERN και άλλα ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Συνέδριο φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή επιστήμονες από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και να καλλιεργήσει τον μεταξύ τους διάλογο. 
Το Συνέδριο φιλοξενείται στην ΟΑΚ, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Μεσογείου, όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι του Συνεδρίου,. Η Ορθόδοξος Ακαδημία, έχει ήδη μία πλούσια παράδοση στην οργάνωση και φιλοξενία Συνεδρίων καθώς συνεχίζει να αποτελεί έναν χώρο διαλόγου μεταξύ επιστημόνων από διαφορετικά πεδία. 
Το Συνέδριο χαιρέτισε με μικρή εισαγωγική ομιλία του ο Δρ Κων. Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, ενώ οι Σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποικίλες πτυχές της Κρήτης.
Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://indico.cern.ch/event/277650/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook