Την εκτίμηση ότι ο ΑΟΧ πήρε τον καλύτερο προπονητή της κατηγορίας και από άποψης ποδοσφαιριστών ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε αυτή τη στιγμή έκανε ο Νίκος Κατσιγιάννης.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΠΑΕ, που ηγείται διοικητικά μαζί με τον Μιχάλη Τζουγκαράκη, έκανε αναφορά και στα διαρκείας και τις χορηγίες, αλλά και στο νέο πρωτάθλημα, που αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε (απομαγνητοφώνηση Flashnews-Λ. Αντ.):

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω το ξενοδοχείο Akali που μας παραχώρησε τον χώρο για τη σημερινή μας εκδήλωση. Σε δεύτερη φάση θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους των Χανίων, οι οποίοι έχουν δείξει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της νέας προσπάθειας που κάναμε εγώ με τον Μιχάλη Τζουγκαράκη. Ήδη τα διαρκείας κινούνται σε πάρα πολύ καλούς ρυθμούς. Επίσης έχουν ξεκινήσει αρκετοί επιχειρηματίες και κάνουν συμβάσεις με την ομάδα, ώστε να διαφημιστούν τη νέα σεζόν στο γήπεδο και αυτό θα μας δώσει ένα μεγάλο οικονομικό κίνητρο έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο που αναλάβαμε για φέτος. Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες της κατηγορίας, του φετινού πρωταθλήματος, που όπως έχω ξαναπεί δεν είναι ότι ανεβαίνουν δύο ομάδες, αλλά ο πέμπτος θα παλεύει να σωθεί. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και λόγω της νέας προκήρυξης που είπα, με τον αριθμό που ανεβαίνουν και που υποβιβάζονται, αλλά και γενικά η ποιότητα των ομάδων είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι πέρσι. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και στο σχεδιασμό που κάναμε για να παρουσιάσουμε μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις φιλοδοξίες που δημιουργήσαμε πέρσι και στον κόσμο αλλά και σε εμάς τους ίδιους, με την καταπληκτική πορεία που κάναμε, είπαμε να ξεκινήσουμε με έναν προπονητή, ο οποίος κατά την άποψη μας και κατά την προσωπική μου άποψη είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή στην κατηγορία. Είναι πάρα πολύ έμπειρος, έχει δουλέψει πάρα πολλά χρόνια σε επίπεδο Super League. Επίσης πάρα πολλά χρόνια και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία και πιστεύω ήταν η ιδανικότερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε έτσι ώστε να χτίσουμε την ομάδα με τις εντολές του. Σε συνεργασία πάντα με τον προπονητή μας οι νέες μεταγραφές και τα νέα παιδιά που ήρθαν στην οικογένειά μας φέτος είναι μπορώ να πω, κι ας φανεί υπερβολικό αυτό, ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κατηγορία. Διότι είναι παίκτες έμπειροι, που έχουν παίξει και Super League και πολλά χρόνια και στη Football League σε πολύ καλή ηλικία. Παιδιά που είναι διψασμένα για ποδόσφαιρο και να διακριθούν. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Να φέρουμε παιδιά σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, με ποιότητα ποδοσφαιρική και τώρα που τα γνωρίζω και με χαρακτήρα πάρα πολύ καλό, έτσι ώστε μαζί με τα παιδιά που έχουν μείνει από την περσινή χρονιά να κάνουμε μια μεγάλη οικογένεια και να παρουσιάσουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό και δυνατό σύνολο για τη φετινή σεζόν. Για τη φετινή σεζόν, δεν θα βάλω στόχους κι ούτε θα πω ότι θα καταλήξουμε κάπου. Εγώ αυτό που έχω να πω και να υποσχεθώ σε όλο τον κόσμο είναι ότι θα κάνουμε μια ομάδα που θα ματώνει μέσα στο γήπεδο και όποιος θέλει να περάσει ή εντός ή εκτός θα φτύνει αίμα, κυριολεκτικά…»

Δείτε το σχετικό βίντεο:


"Επιβράβευση για το μεγάλο παράγοντα που λέγεται Βούρβαχης"

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιγιάννης έκανε ειδικές αναφορές στους Γιώργο Βούρβαχη, Λάζαρο Βαρδάκη και Άκη Παινεσάκη: 

Για Βούρβαχη:

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργο Βούρβαχη, γιατί από χθες είναι ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ. Είναι μια μεγάλη τιμή και μία μικρή επιβράβευση για τον μεγάλο αυτό παράγοντα που λέγεται Γιώργος Βούρβαχης».

Για Βαρδάκη:

«Θα ήθελα να πω για τον Λάζαρο Βαρδάκη, ότι όταν έκανα μία τοποθέτηση για έναν πολύ καλό προπονητή, για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές δεν έκανα τοποθέτηση για έναν πάρα πολύ καλό γυμναστή που πήρε φέτος η ομάδα και αυτός είναι ο Λάζαρος».

Για LEGEA και Άκη Παινεσάκη:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω στην οικογένεια του Α.Ο. Χανιά και τη LEGEA. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άκη Παινεσάκη, διότι έδειξε, πρώτα απ’ όλα σαν Χανιώτης και μετά σαν επιχειρηματίας, ότι ήθελε να βοηθήσει την ομάδα πάρα πολύ. Με την οικονομική προσφορά που μας έκανε για τις φανέλες οι οποίες αυτή τη στιγμή θα ντύσουν όλα τα τμήματα του ΑΟΧ, την πρώτη ομάδα, την Κ19, τη γυναικεία ομάδα και τις ακαδημίες και με την προσφορά του στο τεχνικό επιτελείο, είναι άξιος συγχαρητηρίων».

Παινεσάκης: "Πάμε για τα καλύτερα"Ο εκπρόσωπος της LEGEA Άκης Παινεσάκης από την πλευρά του επισήμανε τα εξής: 

«Καταρχήν Νίκο (σ.σ. απευθύνεται στον Κατσιγιάννη) με πρόλαβες με τα λόγια που είπες για το μεγάλο μας πρόεδρο, τον Γιώργο Βούρβαχη. Ήθελα κι εγώ να ξεκινήσω με τα συγχαρητήρια μου για τη μεγάλη αναβάθμιση και μεγάλη προαγωγή. Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε τι σημαίνει για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο αυτό. Εύχομαι να το έχουμε καταλάβει όλοι. Συγχαρητήρια πρόεδρε. 
Είναι μια ευτυχής συγκυρία για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο, διότι και εμείς, η εταιρεία μας, αναλαμβάνει πανελληνίως την αντιπροσώπευση αυτής της μεγάλης εταιρείας που ονομάζεται LEGEA. Όλα μαζί άμα τα δέσουμε πιστεύω ότι έχουμε τη βάση για κάτι πολύ καλό. Είναι και δίπλα μου ο κ. Παπαδόπουλος και να το πω πιο απλά… έδεσε το γλυκό. Πάμε για τα καλύτερα. Καλωσορίζω τον ΑΟΧ στην οικογένεια της LEGEA. Η LEGEA είναι η καλύτερη εταιρεία στο χώρο, το βλέπετε, θα το δείτε. Η πιο ανερχόμενη εταιρεία. Ευχαριστώ τον ΑΟΧ για την εμπιστοσύνη του. Άλλωστε πως θα μπορούσαμε να είμαστε αντιπρόσωποι Ελλάδος αν δεν ντύναμε τη μεγαλύτερη ομάδα του Νομού μας και την πιο ιστορική του νησιού μας! Εύχομαι του χρόνου ο ΑΟΧ να είναι η τέταρτη ομάδα Super League που ντύνουμε στην Ελλάδα».