Η αστυνομία της Αυστραλίας συνέλαβε έναν άντρα για τη δολοφονία μιας βασίλισσας της ομορφιάς, πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, δίνοντας πιθανότατα ένα τέλος σε μια από τις παλαιότερες ανεξιχνίαστες υποθέσεις της χώρας.

Ο φερόμενος ως δράστης, Colin Michael Newey, 61 ετών σήμερα, κατηγορείται για την απαγωγή, το βιασμό και τη δολοφονία της 17χρονης Bronwynne Richardson στις 12 Οκτωβρίου του 1973 στο Albury, μια επαρχιακή πόλη στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η αστυνομία άνοιξε εκ νέου την υπόθεση το 2008 και έλαβε νέα στοιχεία από δύο μάρτυρες, που ήρθαν στο αστυνομικό τμήμα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια νέας ιατροδικαστικής έρευνας το 2011. Είναι η παλαιότερη υπόθεση που οδήγησε ποτέ σε σύλληψη στην ιστορία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η νεαρή κοπέλα φέρεται ότι είχε συρθεί από το δράστη σε ένα αυτοκίνητο, μια Παρασκευή απόγευμα πριν από 41 σχεδόν χρόνια, και οδηγηθεί σε ένα καταφύγιο έξω από την πόλη, όπου δέχθηκε επίθεση και στραγγαλίστηκε. Το σώμα της βρέθηκε σε ένα ποτάμι, δύο μέρες αργότερα.

Η αστυνομία δεν κατάφερε να βρει τότε το δολοφόνο, αλλά ξεκίνησε και πάλι την έρευνα το 1990 απαγγέλοντας κατηγορίες σε τρεις άντρες, οι οποίοι όμως αθωώθηκαν.

Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου το 2008, με τη δημιουργία ενός νέου αστυνομικού σώματος που θα επικεντρωνόταν σε ανεξιχνίαστους φόνους. Τρία χρόνια μετά, οι γονείς και η θεία της άτυχης κοπέλας έκαναν μία δημόσια έκκληση για βοήθεια, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε αμοιβή για παροχή πληροφοριών, της τάξης των 187.450 αυστραλιανών δολαρίων.

Η αστυνομία είπε ότι οι γονείς – Noelle και Stan Richardson – ήταν ταραγμένοι αλλά και ανακουφισμένοι με τη σύλληψη του Newey. “Ένα 17χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του κάτω από φρικτές συνθήκες”, είπε ο πατέρας της 17χρονης. “Ο πόνος [που προκλήθηκε] από τη δολοφονία κρατάει για πάντα.”

Ο Newey συνελήφθη κοντά στην Αδελαΐδα, περίπου 800 χιλιόμετρα από το Albury.

“Αυτές οι παλιές ανεξιχνίαστες υποθέσεις αποτελούν εξαιρετικά απαιτητικές έρευνες”, όπως είπε ο επιθεωρητής ντετέκτιβ, Mick Willing, διοικητής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας. “Έχουμε μια ομάδα ντετέκτιβ για τις ανεξιχνίαστες ανθρωποκτονίες, που είναι έξοχοι σε αυτό που κάνουν και είναι αφοσιωμένοι στην επίτευξη αποτελεσμάτων, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό πριν έγινε το έγκλημα.”

news247.gr από The Telegraph

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook