Εμπνευση, χρώμα, φαντασία και πολύ ταλέντο επιστράτευσαν οι 167 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσε το Μουσείο Τυπογραφίας της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” για να δημιουργήσουν συνολικά 235 αφίσες αφιερωμένες στην Τέχνη που άλλαξε τη ροή της ιστορίας.

Πενήντα από έργα που ξεχώρισαν σε αυτόν τον διαγωνισμό θα παρουσιαστούν σε μία έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 4 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 2-15 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι για τα είκοσι καλύτερα έργα που επέλεξε η κριτική επιτροπή καθώς και χρηματικά βραβεία στους τρεις πρώτους νικητές.

Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού που λαμβάνουν 1.000 ευρώ, 700 ευρώ και 500 ευρώ αντίστοιχα είναι οι:
1. 1. Θάνος Βράιλας
2. 2. Κώστας Θεοχάρης
3. 3. Γιάννης Κορναράκης

Τιμητικές διακρίσεις λαμβάνουν οι: Ασημακόπουλος Πάνος, Αγγελος Γουναρίδης, Γεωργία Καλταπανίδου, Ελευθερία Τζιηρκή, Γιώτα Ζουμπούλη, Χριστίνα Βλαϊκούδη, Sapphire Li, Θανάσης Μπερταχάς, Σπύρος Πιττίδης, Ευτυχία Ηλιάδου, Παναγιώτης Λαμπρίδης, Janne Korhonen, Βάσω Μιχαηλίδου, Αγγελική Χριστάκη, Αλέξης Βουζαράς, Μαρία Πέτρογλου, Μέλπω Δάνου.

Τα 30 έργα που επέλεξε η κριτική επιτροπή – πέρα αυτών που θα λάβουν τιμητική διάκριση – ανήκουν στους: Μαρία Τσεντίδη, Χρήστο Τσολερίδη, Keira Rathbone, Χρισταλένη Αλιφιεράκη, Γιώργος Τσίτρας, Βασιλική Φιλιπποπούλου, Βαγγέλης Βαλτικός, Μπέτυ Χατζησαββίδου, Τιμόθεος Χατζηχρηστίδης, Ηλιάνα Κωνσταντίνου, Αντώνης Χίνης, Νίκος Χαραλάμπους, Άρης Χαρατσάρης, Κατερίνα Αγγελικάκη, Ιωάννης Στεφανίδης, Δήμητρα Ξηράκη, Βάσω Μαυρικάκη, Νίκος Λεβαντής, Ρία Βαρδή, Χρήστος Αγγελίδης, Γεωργία Σταυροπούλου, Ιάσονας Καμπάνης, Ναυσικά Σιωροπούλου, Κυριακή Καμπάνη, Ζωή Ελευθεριάδη, Μαρια Άιραμ, Γιώργος Διαμαντίδης, Παύλος Θεοφάνους, Δήμητρα Νεοχωρίτη, Σταυρούλα Λώλη.

Να σημειώσουμε ότι, επειδή δόθηκε η δυνατότητα στους διαγωνιζόμενους να λάβουν μέρος με δύο αφίσες, μόνο η μία από αυτές προκρίθηκε στη δεύτερη φάση για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι να εκθέσουν τη δουλειά τους.

Ολα τα έργα που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό και δεν συμπεριλήφθηκαν στα 50 της έκθεσης θα προβάλλονται με προτζέκτορα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Μάλιστα, στον χώρο της έκθεσης θα υπάρχει μία κάλπη, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίζουν το αγαπημένο τους έργο, ώστε στο τέλος της έκθεσης να αναδειχτεί και η “αφίσα του κοινού”.

Δύο οργανωμένες ξεναγήσεις στο Μουσείο Τυπογραφίας, για να μπορέσουν όλοι οι συμετέχοντες στην έκθεση να γνωρίσουν περισσότερα για την ιστορία, την εξέλιξη και τα μηχανήματα της τυπογραφίας θα γίνουν την Τρίτη 5 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι και την Τετάρτη 6 Αυγούστου στις 7 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Το Μουσείο Τυπογραφίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας (Association of European Printing Museums) στον οποίο είναι μέλος, αλλά και τους χορηγούς επικοινωνίας: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και Ελευθεροτυπία, ATHENS VOICE, +Design, Enet, D-code 96.2 και Δίκτυο 91.5, που “ταξίδεψαν” την είδηση για τον διαγωνισμό στην Ελλάδα και τον κόσμο, για να μπορέσουμε να έχουμε συμμετοχές από Καναδά, Λιθουανία, Λονδίνο (Αγγλία), Σόφια (Βουλγαρία), Φιλανδία, Πάφο – Λεμεσσό (Κύπρο), Άνδρο, Αθήνα, Βέροια, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καρδίτσα, Κεφαλονιά, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ρέθυμνο, Ρόδο, Τρίπολη, Χίο και Χανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook