Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί ελέγχους.. βεβαιώνει παραβάσεις.. αλλά η δημοτική αρχή δεν προχωρά στο σφράγισμα των παιδότοπων που λειτουργούν παράνομα ή κάτω από συνθήκες που εγκυμονούν κινδύνους για τα μικρά παιδιά που παίζουν ανυποψίαστα.

Όπως αποδεικνύεται, αν και οι έλεγχοι είναι αυστηροί και τα πρόστιμα ιδιαιτέρως τσουχτερά αφού σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και τα 10.000 ευρώ, οι ιδιοκτήτες των παιδότοπων συνεχίζουν να θησαυρίζουν εις βάρος της σωματική ακεραιότητας των παιδιών, χωρίς τους γονείς να γνωρίζουν τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει κάθε γωνιά του χώρου όπου πιστεύουν ότι παίζει το παιδί τους με ασφάλεια.

Το Flashnews.gr που ανέδειξε το σοβαρό αυτό ζήτημα……(βλεπε εδώ), ζήτησε να μάθει πού βρίσκεται η αλήθεια για τη λειτουργιά των «επικίνδυνων» αυτών παιδότοπων.

Πληροφορίες από πηγές της τοπικής ΕΛΑΣ θέλουν να γίνονται έλεγχοι και μάλιστα αυστηροί όχι μόνο σε παιδότοπους για τους οποίους έχουν γίνει καταγγελίες, αλλά σε όλους τους χώρους που λειτουργούν μέσα σε εστιατόρια, καφετέρειες και ξενοδοχεία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η Δημοτική αρχή που είναι και η αρμόδια για τη σφράγιση των καταστημάτων δεν προχωρά στις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.

Και το παιχνιδάκι των ευθυνών αρχίζει κάπου εδώ, καθώς ο Δήμος φαίνεται να μη γνωρίζει τι πρέπει να πράξει σε μία τέτοια περίπτωση, περιμένοντας από την Αστυνομία να βάλει λουκέτο στα καταστήματα που λειτουργούν χωρίς να έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για τους πελάτες τους και κυρίως όταν οι πελάτες είναι μικρά παιδιά.

Και αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Πρέπει να γίνει ένα ατύχημα και να κινδυνεύσει κάποιο παιδί για να βγει κάποιος επισήμως και να αναλάβει την ευθύνη ή θα πρέπει να παρέμβουν οι Εισαγγελικές Αρχές για να σταματήσουν τα παιδιά μας να κινδυνεύουν σε χώρους, οι οποίοι έχουν φτιαχτεί ειδικά γι’αυτά;

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook