Οι γυναίκες «δεν πρέπει να γελούν δυνατά δημοσίως. Η αγνότητα είναι πολύ σημαντική». Αυτή η δήλωση στην οποία προέβη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς τη Δευτέρα, σε ομιλία σχετικά με την ηθική διαφθορά στη χώρα του, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και σε όλο τον κόσμο. 

Από την πλευρά τους, οι γυναίκες στην Τουρκία αποφάσισαν να απαντήσουν στις προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού με έναν ξεχωριστό, ευφυή τρόπο, που εξαπλώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αστραπιαία. Τον… πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα. 

Χιλιάδες γυναίκες έβγαλαν selfie φωτογραφίες στις οποίες γελούν δημοσίως και τις ανήρτησαν στο Twitter και το Instagram. Είναι χαρακτηριστικό πως γράφτηκαν περισσότερα από 300.000 tweets με τον όρο «kahkaha» -που σημαίνει γέλιο στα τούρκικα- ενώ δημιουργήθηκαν και τα hashtags #direnkahkaha («Αντισταθείτε Γελώντας») και #derenkadin («Γυναίκες Αντισταθείτε»).

Πριν από δύο χρόνια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις όταν είχε χαρακτηρίσει την άμβλωση ως «δολοφονία». 

Τότε, πολλές γυναίκες ανέβασαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με την κοιλιά τους γράφοντας: «Δικό μου το σώμα, δική μου η απόφαση».

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που ανήρτησαν γυναίκες στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

newsbeast.gr