Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι έπειτα από έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προς το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το οποίο ζητήθηκε η χορήγηση εργατικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών ψεκασμού στον Δήμο Αποκορώνου, εγκρίθηκαν 40 άτομα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπ.Α.Α.Τ. επιπλέον των 14 ατόμων τα οποία είχαν ήδη εγκριθεί με προηγούμενη απόφαση, για την κάλυψη αναγκών πειραματικών εργασιών και της αποθήκης δακοκτονίας.

Η σχετική προκήρυξη έχει ήδη δημοσιευτεί (ΑΔΑ: 7ΝΥΡ7ΛΚ-Β95) στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αίτηση σύμφωνα με τα αναγραφόμενα σε αυτή.

Ταυτόχρονα έχει ήδη δημοσιευτεί εκ νέου επαναληπτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου δολωματικών ψεκασμών στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αποκορώνου (ΑΔΑ: 7Γ167ΛΚ-6Κ8).

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον τρίτο διαγωνισμό που γίνεται για την περιοχή του Αποκόρωνα καθώς οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί προέβησαν άγονοι.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο δελτίο τύπου έχουν αναρτηθεί δακοπαγίδες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου για την παρακολούθηση της πορείας του δακοπληθυσμού ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται και επιτόπιοι έλεγχοι για την πορεία της δακοπροσβολής από τους αρμόδιους γεωπόνους (επόπτη και τομεάρχες δακοκτονίας).

Από τα ως άνω προκύπτει ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λόγω και της οψιμότητας της χρονιάς ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων παρατηρείται η συνήθης για την εποχή δακοπροσβολή η οποία εντοπίζεται κυρίως στις κορυφές των ελαιοδένδρων (σε ελαιόδενδρα με μέτριο ή μικρό ποσοστό καρποφορίας και κατά συνέπεια μεγάλου μεγέθους ελαιόκαρπο) που βρίσκονται σε εστίες του δάκου.

Καλούνται δε οι ενδιαφερόμενοι για την πορεία της δακοκτονίας στον Αποκόρωνα, να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο, για την περιοχή γεωπόνο της υπηρεσίας μας κ. Γαλάνη Αντώνη στα τηλ. 28213465232821346523, κιν. 6985752914.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατό συντομότερη πρόσληψη του εργατικού προσωπικού και την έναρξη των δολωματικών ψεκασμών.