Ο Δήμος Μαλεβιζίου αποδεικνύοντας την ευαισθησία και προσήλωση του στην προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος, συμμετείχε στις περιβαλλοντικές δράσεις καθαριότητας της Μεσογείου «CLEAN UP THE MED 2011».

Στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων που αποτελούν το μεγαλύτερο Μεσογειακό Οικολογικό Γεγονός, ο Δήμος Μαλεβιζίου πραγματοποίησε δράσεις καθαριότητας ταυτόχρονα στις Ακτές Λινοπεραμάτων-Αμμουδάρας, σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία, APPOLONIA BEACH, ΑGAPI BEACH,SANTA MARINA, CRETA BEACH και CANDIA MARIS και στην Ακτή του Φόδελε, σε συνεργασία με το FODELE BEACH και την τοπική κοινότητα Φόδελε.

Στις εκδηλώσεις, συμμετείχαν, ομάδα εργαζόμενων του Δήμου Γαζίου με μηχανήματα καθαριότητας και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κωνσταντίνο Φασουλάκη, τουρίστες που διαμένουν στα παραπάνω ξενοδοχεία καθώς και εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις αυτές που σαν στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και να αναδείξουν την σημαντική συμβολή του παράκτιου χώρου στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και στην ανάπτυξη του Κρητικού τουρισμού, οργανώνονται και συντονίζονται από την Ιταλική Οικολογική Οργάνωση LEGAMBIENTE, ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Στην Ελλάδα οι δραστηριότητές υποστηρίζονται από την \”Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης\” και το δίκτυο \”Εθελοντισμός και Φυσικό Περιβάλλον\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook