Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στη συνεδρίασή του της 30/7/2014 με αφορμή τα δραματικά γεγονότα της Γάζας ενέκρινε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που η Ισραηλινή Κυβέρνηση διεξάγει στη λωρίδα της Γάζας, με θύματα χιλιάδες Παλαιστινίους αμάχους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Είναι απαράδεκτο για μια χώρα που βίωσε στο παρελθόν με το φρικτότερο τρόπο το δόγμα της συλλογικής ευθύνης, η κυβέρνησή της σήμερα να το εφαρμόζει σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που πάνω σε μια λωρίδα γης βρίσκεται εντελώς αποκλεισμένος από ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Καλεί την Ισραηλινή Κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα την αιματοχυσία στη Γάζα, καθώς και τους απάνθρωπους και τυφλούς βομβαρδισμούς που παραβιάζουν ευθέως, όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και κάθε έννοια ηθικής και ανθρωπισμού.

Καταδικάζει το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την ανοχή ή την αδιαφορία των ΗΠΑ και της Ε. Ε που στηρίζουν πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά την επιθετικότητα του Ισραήλ.

Ζητά από την κυβέρνηση του Ισραήλ να προχωρήσει άμεσα στη σύναψη εκεχειρίας με Διεθνείς εγγυήσεις και να τερματίσει τον αποκλεισμό της Γάζας και τον εποικισμό των Παλαιστινιακών εδαφών. Ζητά επίσης να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατουμένους από τις Ισραηλινές φυλακές, να γκρεμίσει το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού και να αποσύρει τον Ισραηλινό στρατό κατοχής από τη Γάζα.

Κανείς δεν δικαιούται να στερήσει από τον Παλαιστινιακό λαό το αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της απόκτησης κυρίαρχης κρατικής οντότητας, όπως προβλέπει τόσο η ιδρυτική πράξη, όσο και οι σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook