Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου(30 Ιουνιου) για το θέμα των κατασχέσεων σε βάρος αυτοαπασχολούμενων λόγο χρεών προς το δημόσιο η τις τράπεζες που δημιουργήθηκαν την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης.

Δεκάδες επαγγελματίες παρακολούθησαν την εισηγητική ομιλία του Ν. Γαρεφαλάκη εκ μέρους της Γραμματείας ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συσπείρωση και εγρήγορση το επόμενο διάστημα γα το ζήτημα αυτό που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Ήδη στο Ηράκλειο θα σταλούν το αμέσως επόμενο διάστημα εκατοντάδες σημειώματα από το ΚΕΑΟ(η ΟΑΕΕ) προς επαγγελματίες με μέσο όρο οφειλής τα 40000 ευρώ.
Η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική και οι απειλές για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας η εργασιακού χώρου θα έρθουν ως χιονοστιβάδα.

Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ τονίζει την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση στα σωματεία, να επέλθει αλλαγή συσχετισμών παντού. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που είναι ανύπαρκτος και συμβιβασμένος, είναι πλέον και επικίνδυνος για τους χιλιάδες ΕΒΕ που είναι ουσιαστικά μόνοι τους μπροστά στους κρατικούς, φορολογικούς μηχανισμούς.

Νωρίτερα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ συμμετείχαν στον συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του ειρηνοδικείου Ηρακλείου όπου συνέβαλαν στην ακύρωση διαδικασίας πλειστηριασμού σε βάρος συναδέλφου που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του-πρώτη κατοικία-για χρέος 12000 ευρώ προς τράπεζα.

Στη σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ αποφασίστηκε να γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΑΟ Ηρακλείου στις 6 Αυγούστου και κινητοποίηση στην Εφορία Ηρακλείου στις 3 Σεπτεμβρίου ως τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της οργανωμένης αντίδρασης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ ενάντια στη φορολογική λαίλαπα και τις συνέπειες της.

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό να ενημερώνει τους συναδέλφους για τα ζητήματα της φορολογίας, της ασφάλισης , καλεί δε κάθε επαγγελματία να κάνει δική του υπόθεση την ενίσχυση του αντιμονοπωλιακού χαραχτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, να συσπειρωθεί στην ΠΑΣΕΒΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook