Τον κορυφαίο Ιταλό Διανοητή και Συγγραφέα, Antonio Tabucchi υποδέχτηκε σήμερα Παρασκευή 27/5/2011 στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, παρευρέθηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, ο μεταφραστής, Ανταίος Χρυσοστομίδης, καθώς και η Φιλόλογος, Βαρβάρα Περράκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκδήλωση, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων αύριο Σάββατο 28/5/2011 στις 20.00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) για την αναγόρευση του Antonio Tabbuchi σε επίτιμο Δημότη Χανίων.

Ο κ. Tabucchi κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη δημοτική αρχή των Χανίων για την απονομή της κορυφαίας διάκρισης του Δήμου. Ο κ. Σκουλάκης επεσήμανε ότι αποτελεί υποχρέωση για τον Δήμο να τιμά ξεχωριστές προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, που προβάλλουν μέσα από το έργο τους την Ελλάδα και ειδικότερα την πόλη των Χανίων.

Στον κ. Tabucchi o Δήμαρχος Χανίων προσέφερε τη φωτογραφική συλλογή του Paul Blanc, Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Κρήτη (1886 – 1901) «Κρήτη – Εικόνες μιας Εποχής». Από την πλευρά του ο κ. Tabucchi προσέφερε στον κ. Σκουλάκη βιβλία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook