Από σήμερα ξεκινάει η λειτουργία της νέας πίστας οδήγησης των υποψήφιων δικυκλιστών που βρίσκεται δίπλα στο Πακρήτιο Στάδιο, σε ένα χώρο που παραχώρησε (για την εξεταστική διαδικασία) ο δήμος Ηρακλείου, και διαμόρφωσε με πόρους της η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Στο χώρο της πίστας οδήγησης που είναι περιφραγμένος και καταλαμβάνει περί τα 6 στρέμματα, και τηρεί όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών ΠΕ Ηρακλείου Γιώργος Μηλάκης, ο Πρόεδρος των εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών κυκλοφοριακής αγωγής ν. Ηρακλείου Αλέξανδρος Μειμαράκης, και ο γραμματέας του συλλόγου Μύρωνας Χαιρέτης.

Η πίστα εξέτασης έχει 8 στάδια εξέτασης (ειδικές δοκιμασίες) και διευκολύνει εξεταστές και εξεταζόμενους. Στη συνέχεια η εξέταση των υποψήφιων θα εξελίσσεται με πορεία στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, με «ελεύθερη» πορεία. Ο χώρος που διαμορφώθηκε δε, παραχωρήθηκε δωρεάν, ως προς τις εξετάσεις των υποψήφιων, από την δημοτική επιχείρηση «Ανάπτυξης Αθλητισμού» του δήμου Ηρακλείου που διαχειρίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη λειτουργία της πίστας, «πρόκειται για ένα θαυμάσιο χώρο και ευχαριστούμε για τη παραχώρηση το δήμο Ηρακλείου, το δήμαρχο Γιάννη Κουράκη, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Δροσίτη για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε προκειμένου να διαμορφωθεί η περιοχή. Είναι ένας ασφαλής χώρος, που αναβαθμίστηκε γιατί στο παρελθόν ήταν νταμάρι».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών ΠΕ Ηρακλείου Γιώργος Μηλάκης επεσήμανε ότι «ο χώρος τηρεί όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για την έκδοση διπλωμάτων δικύκλου. Η πίστα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή περιοχή, είναι οργανωμένη και ασφαλής».

Τέλος ο πρόεδρος εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών κυκλοφοριακής αγωγής ν. Ηρακλείου Αλέξανδρος Μειμαράκης ανέφερε ότι, από σήμερα «τελειώνει η ταλαιπωρία για τους υποψήφιους οδηγούς δικύκλων, καθώς εγκαινιάζεται και λειτουργεί η νέα πίστα που έχει σχεδιαστεί βάση των απαιτούμενων-προβλεπόμενων προδιαγραφών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook