Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, το καθιερωμένο πια κρητικό φεστιβάλ τεχνών & πολιτισμού «φεστιβαλάκι» μας δίνει για φέτος ραντεβού στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και τον ιστορικό προμαχώνα “San Salvatore” την Κυριακή 10 Αυγούστου (ανήμερα της μεγαλύτερης πανσελήνου του χρόνου) με «οικοδεσπότες» τον βιολάτορα Αντώνη Μαρτσάκη, τον Λεωνίδα και την Χαρά Λαινάκη, τους Ετεόκρητες και τον πολιτιστικό σύλλογο «το Ρόδο». 
Μια περιπλάνηση στις μουσικοχορευτικές παραδόσεις της Δυτικής Κρήτης από την Κίσαμο και τα αστικά Ταμπαχανιώτικα τραγούδια μέχρι τα τραγούδια των χωριών της ρίζας των Λευκών ορέων με πληθώρα παράλληλων δράσεων (εκθέσεις, επιδείξεις, ομιλίες, προβολές, εργαστήρια) να μας ξεναγούν μεταξύ άλλων στην Ορεινή Κρήτη, τον κόσμο της μαντινάδας, τις τέχνες του στιβανιού, του μαχαιριού, της κρητικής φορεσιάς, της υφαντικής… στο κρητικό βιβλίο αλλά και τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις. 
Ένα πανόραμα τεχνών & πολιτισμού με παραπάνω από 80 «καλλιτέχνες» να καταθέτουν ψυχή, ιδέες & έργα σε ένα πολυθεματικό φεστιβάλ που δημιουργείται με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.
Σε αυτό το πλαίσιο οι λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης κλήθηκαν να καταθέσουν την φωτογραφική τους άποψη στην καταξιωμένη πια έκθεση φωτογραφίας του φεστιβάλ, που για φέτος στρέφει τον φακό των φωτογράφων στην Ορεινή Κρήτη ενώ με αφορμή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο οι λάτρεις της μαντιδολογίας καλούνται να πλέξουν και να μοιραστούν με το κοινό μαντινάδες … του φεγγαριού. Για περισσότερες πληροφορίες, συμμετοχή και αναλυτικό πρόγραμμα συντονιστείτε με την σελίδα του φεστιβάλ στο facebook (festivalaki: cretan festival of arts & culture) και προσεχώς στο www.festivalaki.gr.
Το Φεστιβαλάκι τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανιών κορυφώνοντας τις δράσεις του Αγροτικού Αυγούστου που θα διεξαχθεί από 1-10 Αυγούστου, ενώ μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθούν στην εθελοντική ομάδα στήριξης «ΣυνΆνθρωπος» που για φέτος έχει θέσει ως στόχο την στήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.
Προπώληση εισιτηρίων από 1η Αυγούστου | βιβλιοπωλείο Πελεκανάκης, Χάληδων 89
Προπώληση 10€ | ταμείο 12€

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook