Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 420 τραυματίστηκαν (κυρίως) από τον πανικό που προκλήθηκε την Παρασκευή (1/8) λόγω της σεισμικής δόνησης των 5,6 βαθμών Ρίχτερ που έγινε αισθητή στο Αλγέρι και τις γύρω περιοχές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αλγερίας.
«Σύμφωνα με έναν οριστικό απολογισμό από τα νοσοκομεία, υπάρχουν έξι νεκροί και 420 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους ευτυχώς ελαφρά», δήλωσε ένα μέλος της ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείου.
Μεταξύ των τραυματιών, «21 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι επτά έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις», διευκρίνισε.
Τέσσερις ωστόσο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πηδώντας από τα μπαλκόνια τους ή τα παράθυρα, ενώ δύο πέθαναν αφού υπέστησαν καρδιακή προσβολή, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.
Όλοι οι θάνατοι και οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από τον πανικό που επικράτησε μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 05:11 (τοπική ώρα, 07:11 ώρα Ελλάδας). Οι άνθρωποι ξύπνησαν από τη δόνηση και κάποιοι πήδηξαν από τα μπαλκόνια τους, ενώ πολλοί βγήκαν βιαστικά στο δρόμο φοβούμενοι για πιθανές καταρρεύσεις κτιρίων.
Από την πλευρά του, ο συνταγματάρχης Φαρούκ Άσουρ, αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας, επεσήμανε ότι δεν έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, το επίκεντρο του οποίου ήταν στη θάλασσα, 19 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μπολόγκιν, μιας συνοικίας του Αλγερίου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 20 μετασεισμοί, ένας εκ των οποίων ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook