Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή στη χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό, που διοργάνωσαν οι ομάδες και σύλλογοι της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στο Ηράκλειο, καθώς και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης.
 Με κύριο σύνθημα τους «Γυναίκες ξεσηκωθείτε, κάθε ώρα που περνάει σκοτώνεται και ένα παιδί στη Γάζα», οι γυναίκες της ΟΓΕ απεύθυναν πλατύ κάλεσμα στις γυναίκες, τη νεολαία, αλλά και σε όλο το λαό του Ηρακλείου να καταδικάσει \”τις νέες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, αλλά και όλους αυτούς που άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν τη γενοκτονία που συντελείται\”.
Στην ομιλία της η Λαμπρινή Πίττακα, μέλος του πανελλαδικού Δ.Σ της ΟΓΕ, κατήγγελλε την ενθαρρυντική στάση των κυβερνήσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Μόλις εχθές οι ΗΠΑ εφοδίασαν με πολεμικό εξοπλισμό το Ισραήλ, ακριβώς για αυτές τις επιχειρήσεις, ενώ η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί σε παραπέρα, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Καταγγέλθηκε επίσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων των επιθέσεων είναι άμαχοι και παιδιά, ενώ ανάμεσα στα αιτήματα που διατυπώθηκαν είναι τα παρακάτω:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Να σταματήσουν άμεσα οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
• Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
• Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
• Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.
• Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
• Να κλείσει τώρα η αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας – Καμιά σκέψη για αξιοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Καστέλλι από τους ιμπεριαλιστής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook