Την οριστική απόλυση των δύο ελεγκτών που τον περασμένο μήνα συνελήφθησαν να βεβαιώνουν πρόστιμα από πλαστά μπλοκ και να εισπράττουν τα χρήματα αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη εις βάρος της εταιρείας επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΣΥ που συνεδρίασε την Πέμπτη.
Σε 40 ημέρες από την γνωστοποίηση στην εταιρία της σύλληψης των δύο ελεγκτών υπήρξε οριστική απόφαση. Συγκεκριμένα από την πρώτη ημέρα στις 24 Ιουνίου οι κατηγορούμενοι ελεγκτές τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τους επιδόθηκαν οι προσκλήσεις σε απολογία.
Αφού τους δόθηκε η προβλεπόμενη από τον κανονισμό προθεσμία να απολογηθούν συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο στις 15 Ιουλίου, προεδρεύοντος του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΣΥ κ. Γιάννη Οικονόμου, το οποίο εκδίκασε τις υποθέσεις και επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης στους δύο εργαζόμενους.
Οι δύο ελεγκτές άσκησαν έφεση, ως είχαν δικαίωμα, κατά των πρωτόδικων αποφάσεων. Οι εφέσεις συζητήθηκαν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη όπου και επιβλήθηκαν τελεσίδικα οι ποινές της απόλυσης με τις κατηγορίες της παραποίησης υπηρεσιακών εγγράφων (πλαστογραφία) και υπεξαίρεσης εισπράξεων της εταιρίας.
Σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθούν στους εργαζόμενους οι αποφάσεις του Πειθαρχικού Ελέγχου.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook