Με τελικό προορισμό την Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, ξεκίνησαν τρεις ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη, ένα ιδιαίτερο ταξίδι.

Αφετηρία για τους τρεις φίλους και παλαίμαχους αθλητές χθες η Παναγία Σουμελά του Βερμίου. Έκαναν μια στάση στη Θεσσαλονίκη (στο Λευκό Πύργο) και συνέχισαν για Καβάλα.

Ο 47χρονος Παντελής Τζερτζεβέλης, ο 41χρονος Βασίλης Γιοσμάς και ο 67χρονος Παναγιώτης Σωτηριάδης αποφάσισαν να διανύσουν 1890 χιλιόμετρα για να προσκυνήσουν στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα τον Δεκαπενταύγουστο. Η εκκλησία θα λειτουργήσει για δεύτερη φορά ανήμερα της γιορτής.

Οι ποδηλάτες συνεχίζουν με επόμενους σταθμούς την Καβάλα, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, τα ΄Ύπσαλα, το Τεκίρνταγκ, την Κωνσταντινούπολη, το Ισμίτ, το Ερενλέρ, το Γενίτσαγα, την Αμάσια, τη Σαμψούντα, τη Φάτσα, το Ορντού, το Τρέμπολου και τελικό προορισμό την Τραπεζούντα.

Στις περιοχές που θα επισκεφτούν, οι ποδηλάτες θα μοιράσουν έντυπα για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

«Πήραμε μερικά κεριά από την εκκλησία της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο και θα πάμε να τα ανάψουμε στην Τραπεζούντα, για το καλό των συνανθρώπων μας και των Ελλήνων», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παντελής Τζερτζεβέλης. «Το ταξίδι μας είναι ένα τάμα ελπίδας, μια προσευχή. Εγώ προσωπικά, ήρθα αντιμέτωπος με την ασθένεια του καρκίνου και θέλω να πάω να προσκυνήσω στην Παναγία για όλους. Τρεις άνθρωποι αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα δύσκολο εγχείρημα, διότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι πιο ευνοϊκές. Ευχόμαστε κι ελπίζουμε όλα να πάνε καλα», πρόσθεσε ο κ.Τζερτζεβέλης.

newpost.gr