Στην παραδοχή ότι μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 η CIA βασάνισε κάποιους ανθρώπους προέβη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
«Κάναμε πολλά σωστά πράγματα, όμως βασανίσαμε κάποιους τύπους (we tortured some folks)», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα παραδεχόμενος ότι η χώρα του έκανε κάποια πράγματα αντίθετα με τις αξίες που τη διέπουν.
Ο Ομπάμα αναφερόμενος στον επικείμενο αποχαρακτηρισμό μιας έκθεσης του Κογκρέσου για τις τεχνικές ανάκρισης που χρησιμοποιούσε η CIA.
Ο Ομπάμα με τις αποψινές του δηλώσεις, επανεπιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, την απόφασή του να απαγορεύσει συγκεκριμένες ανακριτικές μεθόδους όπως τον εικονικό πνιγμό. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προβεί σε αυτή την υπόσχεση τον Ιανουάριο του 2009 όταν ανέλαβε τον προεδρικό θώκο.
Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσπάθησε να δικαιολογήσει τη χρήση αυτών των μεθόδων λόγω του φόβου που είχαν οι ΗΠΑ ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν νέες επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας. 
Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται πλήρως τον διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, παρά την αποκάλυψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν την Επιτροπή της Γερουσίας που ερευνούσε τις τεχνικές ανάκρισης.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook