Στον ιδιοκτήτη του επιστρέφει υπό … προϋποθέσεις το γαϊδούρι που είχε αφαιρεθεί προσωρινά το προηγούμενο διάστημα με εισαγγελική διάταξη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει αποφασίσει να επιτρέψει την επιστροφή του ζώου στον ιδιοκτήτη του με τους όρους ότι θα φροντίσει να το έχει κάτω από σκέπαστρο, να του εκδώσει βιβλιάριο υγείας και βέβαια να του κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις και τις γνωματεύσεις των γιατρών να τις προσκομίσει εντός του επόμενου τριμήνου στην Εισαγγελία.Εφόσον διαπιστωθεί ότι η κατάσταση του ζώου παραμένει η ίδια τότε το γαϊδούρι θα αφαιρεθεί οριστικά από τον ιδιοκτήτη του, αν όμως όλα πάνε καλά τότε θα το κρατήσει. Το ζώο βρισκόταν σε χωράφι στην Ιαλυσό και η αφαίρεση έγινε μετά από συνεχείς καταγγελίες που δέχονταν το προηγούμενο διάστημα τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Τυχερές Πατούσες», σύμφωνα με τις οποίες το ζώο ήταν παραμελημένο, υποσιτισμένο και μέσα στον ήλιο.

Στον ιδιοκτήτη του θα επιστρέψει υπό προϋποθέσεις το γαϊδουράκι

Ο πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Σωματείου κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Γιούλα Διμέλλη έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τελικά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου εξέδωσε διάταξη με την οποία και αφαιρέθηκε προσωρινά το γαϊδούρι το οποίο εξετάστηκε από κτηνίατρο και του παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Η όλη επιχείρηση για την αφαίρεση του ζώου έγινε την Πέμπτη 24 Ιουλίου το μεσημέρι και έκτοτε το γαϊδούρι φιλοξενείται σε χώρο της φιλοζωικής μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επιστροφή του στον ιδιοκτήτη του.

Rodiaki.gr