Συνάντηση με τους συλλόγους Πολυτέκνων της Κρήτης πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στην συνάντηση παραβρεθήκαν οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων Πολυτέκνων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας της Σητείας,

Κύριο θέματα συζήτησης μεταξύ του Υφυπουργού και των εκπροσώπων των πολυτέκνων της Κρήτης ήταν το νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Απόρους, του οποίου την ευθύνη έχει πλέον στη Χώρα μας το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο κ. Κεγκέρογλου αφού άκουσε προσεκτικά τα θέματα που αφορούν τις πολύτεκνες οικογένειες και τα προβλήματα από την διανομή τροφίμων τα προηγούμενα χρόνια, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των πολυτέκνων του νησιού για τη δημιουργία του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων και την κατάθεση από το ΥΠΕΚΑ του επιχειρησιακού προγράμματος στην Ε.Ε.

240 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την Ελλάδα

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό, για όλες τις κατηγορίες 240 εκ. ευρώ για την Ελλάδα.
Ο προϋπολογισμός για τη διανομή τροφίμων, θα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής ενώ θα αφορά εκτός από τρόφιμα και την διανομή άλλων βασικών αγαθών όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη ατομικής υγιεινής, σχολικά είδη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αφού ληφθεί η έγκριση της Ε.Ε. για το επιχειρησιακό πρόγραμμα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες επιλογής και πιστοποίησης των φορέων υλοποίησης που προβλέπεται να είναι οι ΟΤΑ, οι Μητροπόλεις, οι Σύλλογοι Πολυτέκνων καθώα και πιστοποιημένοι φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας του ν. 2846.

Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός, με αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζεται η συνέχιση του σημαντικού έργου των Συλλόγων πολυτέκνων σε σχέση με τη διανομή δωρεάν τροφίμων στα μέλη τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook