Κολάρα σκύλων, μηχανές του γκαζόν, ψωμιά, οχήματα που κουβαλούν φέρετρα… όλα αυτά και πολλά ακόμη αποτελούν τις κεντρικές ιδέες πίσω από μερικά μουσεία που υπάρχουν σε διάφορες χώρες του κόσμου!

Κι εκεί που λέγαμε ότι ο κόσμος δε μπορεί να γίνει πιο περίεργος, διαβάσαμε και για το μουσείο που ειδικεύεται στις… λεκάνες τουαλέτας!

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα σχετικό αφιέρωμα από την ιστοσελίδα list25.com:

1. Το μουσείο των μπαταριών κουζίνας και μπάνιου – ΚίναΑν δεν είσαι διακοσμητής ή αν δε φτιάχνεις σπίτι… ποιος ο λόγος να το επισκεφτείς;

2. Το μουσείο των κολάρων για σκύλους - ΑγγλίαΊσως το πιο περίεργο με αυτό το μουσείο είναι το γεγονός ότι… το επισκέπτονται περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι κάθε χρόνο!

3. Το μουσείο των μηχανών του γκαζόν – Αγγλία
Μεγάλες μηχανές για το κούρεμα του γκαζόν και… πιο μικρές μηχανές για το κούρεμα του γκαζόν. Θα τις βρείτε όλες εκεί… ακόμη και τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια.

4. Το μουσείο των μαλλιών – ΤουρκίαΗ μεγαλύτερη συλλογή από τούφες μαλλιών από περισσότερες από 16.000 γυναίκες βρίσκεται στην Τουρκία.

5. Το μουσείο του ψωμιού - ΓερμανίαΜπορεί να είναι γεμάτο παντού με ψωμιά… αλλά δεν τρώγεται κανένα!

6. Το μουσείο της αλατοπιπεριέρας - ΗΠΑΣτο συγκεκριμένο μουσείο θα βρείτε πάνω από 20.000 αλατοπιπεριέρες σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη.

7. Το μουσείο του θανάτου (Siriraj Medical Museum) - ΤαϊλάνδηΤο πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε μπαίνοντας σε αυτό το μουσείο είναι ο… σκελετός του ιδρυτή του. Και αυτή είναι μόνο η αρχή…

8. Το μουσείο της ατέρμονης αναζήτησης της ομορφιάς – ΜαλαισίαΗ κεντρική ιδέα πίσω από το μουσείο αυτό έχει να κάνει με το μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να «κατακτήσει» την ομορφιά.

9. Το μουσείο της τουαλέτας - ΙνδίαΆραγε οι τουαλέτες για το κοινό αποτελούν μέρος των εκθεμάτων;

10. Το μουσείο των νεκροφόρων – ΙσπανίαΥπάρχει άνθρωπος που θα ήθελε να δει νεκροφόρες ως εκθέματα μουσείου;

newsbeast.gr