Ο συντονισμός των δράσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν στο Ηράκλειο την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συζητήθηκε σε σημερινή σύσκεψη (27/5) που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Αριστείδης Μπολάκης και Νίκος Γιαλυτάκης η περιφερειακή σύμβουλος Βιργινία Μανασάκη, εκπρόσωποι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, το κίνημα των Minoistas καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.

Συζητήθηκαν αναλυτικά οι δράσεις που θα γίνουν την ημέρα αυτή και θα αφορούν καθαρισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης του Ηρακλείου, δενδροφυτεύσεις, ενώ θα υπάρξουν και μουσικά δρώμενα.

Την ημέρα αυτή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα έχει ανοιχτές τις πύλες του για όλο τον κόσμο δωρεάν, ενώ μικρά παιδιά πρόκειται να βραβευτούν για τους πίνακες ζωγραφικής που θα κάνουν με θέμα το περιβάλλον.

Οι δράσεις από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι μαθητές θα συγκεντρώσουν στα σχολεία παλιά βιβλία και χαρτί τα οποία πρόκειται να μεταφερθούν στην ανακύκλωση.

Σε ανταπόδοση τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στην δράση αυτή θα πάρουν δωρεάν χαρτική ύλη αλλά και βιβλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook